Neabejoju, kad brangiausio Lietuvos kurorto valdžia turėtų neatremiamų argumentų, kodėl jau antrą vasarą poilsiautojai turi klampoti statybiniais dirvonais arba kodėl reikėjo išardyti visą gatvę ir pėsčiųjų takus iš abiejų pusių, ar kodėl pagrindinė automobilių stovėjimo aikštelė tapo žvyro karjeru, o statybiniai traktoriai užkuriami vos kelioms valandoms. Kaip ir kodėl vieno gražiausio – į Parnidžio kopą – vaizdo vietoje, Lotmiškio gatvėje, nuo šiol žaliuoja 4 buitinių atliekų konteineriai.

Pirmas netikėtumas pasitinka vos pasukus nuo autobusų stoties, Taikos gatvės link – poilsiautojai su lagaminais atsiremia į metalinę tvorą. O toliau – kaip kas išmano: kas ryžtasi brautis per statybų aikštele tapusią gatvę, kas ieško aplinkinių takų, kas skambina šeimininkams ir klausia patarimo. Ilgainiui kurorto svečiai atranda savo maršrutus link pajūrio, nors teko matyti jaunas šeimas su žvyrduobėse stringančiais vežimėliais, nustebusius dviratininkų veidus ir prie statybinės tvoros lūkuriuojančius neįgaliuosius.

Neringa tvarkosi

Atrodytų, buvo galima remontuoti gatvę atkarpomis, pasirūpinti saugiais praėjimais pėstiesiems ar bent supažindinti poilsiautojus su vykdomų darbų schema ir pakabinti apylankas reguliuojančias rodykles. Jeigu siektume dar aukštesnio kokybės lygio, būtų galima suremontuotus pagrindinius pėsčiųjų takus ir karts nuo karto prašluoti.

Kurorto šeimininkai apsiribojo lakonišku stendu, kad Neringa tvarkosi. Kaip tais gūdžiais sovietmečio laikais visa apimanti Sanitarinė valanda. Besitęsianti tiek, kiek patogu ir kiek reikia.

Neringa tvarkosi

Neringos valdžios neūkiškumas bado akis, o siauras mąstymas kelia pasipiktinimą. Norėtųsi palinkėti kurorto šeimininkams kreipti dėmesį ne tik į šaligatvių trinkelių pakeitimą, bet ir į atvažiuojančius poilsiautojus. Kadangi kylant socialinei gerovei ir pragyvenimo lygiui vien tik smėlio ir saulės nebeužteks. Norisi orų poilsį suteikiančios aplinkos, kurioje atostogauti atvykęs žmogus jaustųsi esąs laukiamas. Tik galbūt neverta ieškoti europietiško požiūrio į žmogų ten, kur Europos nėra.

Neringa tvarkosi. Dėkojame už supratingumą.

***

Neringos savivaldybės atstovė spaudai Lina Pusvaškytė paaiškino, kokie darbai yra atliekami ir kaip stipriai jie pagerins poilsiautojų komfortą.

„Nidos Taikos gatvėje šiuo metu vykdomas paskutinis darbų etapas, ir pagal sutartį su rangovu visi darbai turi būti užbaigti rugsėjo pabaigoje. Aišku, tikimės rangovų pastangų darbus baigti kaip galima anksčiau. Taip pat primename, kad Taikos gatvės Nidoje rekonstrukcija buvo būtina ir sprendimą dėl finansavimo skyrimo minėtos gatvės sutvarkymui priėmė VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija, atlikusi griežtą atranką – nuodugniai įvertinusi defektus, funkcionalumo trūkumus, galimybes ir atsižvelgus į šios gatvės svarbą.

Tai yra pagrindinė gatvė, kuria juda į miestą atvykstančiųjų bei iš jo išvykstančiųjų automobiliai, kuria migruoja didžiuliai pėsčiųjų srautai link jūros ir atgal, taip pat ir žmonės, turintys negalią, taip pat su vaikiškais vežimėliais ar dviračiais.

Rekonstruotoje Taikos gatvėje bus atnaujinti šaligatviai ir tai suteiks daugiau komforto judantiems pėsčiomis, stumiantiems vaikiškus vežimėlius; bus įrengtas neįgaliųjų liftas ir visa gatvė pritaikyta judėjimui neįgaliųjų vežimėliu – tai pirmoji tokia gatvė Neringoje, anksčiau specialiai tam pritaikytos nebuvo; bus įrengtas dviračių takas – tai leis sklandžiai pasiekti pajūrį dviračiais (anksčiau reikėdavo važiuoti šaligatviu arba automobiliams skirtu keliu); bus sutvarkytos ir lietaus vandens nutekėjimo sistemos – jų dėka mažiau taršos pateks į gamtą; bus pakeisti stipriai susidėvėję, dar nuo sovietmečio išlikę vandens bei nuotekų tinklai – jie buvo nutiesti per vidurį gatvės, tad jos neišardžius pakeisti naujais nebūtų galimybės.

Ir tai – tik dalis privalumų. Neabejojame, visi pajusime skirtumą iškart pradėję šia rekonstruota gatve naudotis. Atsiprašome gyventojų ir poilsiautojų už patiriamus laikinus nepatogumus ir prašome kantrybės bei supratimo, kol vyksta rekonstrukcijos darbai.

Dėl konteinerių – vasaros sezonas tikrai aktyvus, poilsiautojų srautas didelis, todėl siekiant palaikyti švarią kurorto aplinką, kol kas naudojami ir papildomi šiukšlių konteineriai“, – teigė Neringos savivaldybės atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)