Nesu prieš kaukių dėvėjimą, tačiau nesuprantu, kodėl, pvz., šventės su galimybių pasais gali vykti neribojant žmonių skaičiaus, tačiau egzaminuose, kuriuose daugelis vėlgi yra paskiepyti ir laikomasi atstumo, privaloma jas dėvėti.

Esant stresui ir padažnėjus kvėpavimui jos tikrai nepadeda gerai jaustis, per pastaruosius egzaminus apturėjau kelis panikos priepuolius.

Tikiu, kad sutarus su Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), būtų galima kuo greičiau palengvinti laikančiųjų sąlygas ir brandos egzaminus užbaigti kabinetuose sėdint be apsauginių kaukių. Gaila, kad iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) šiuo klausimu nėra nieko girdėti. Matematikos egzaminas ir žadami 29 laipsniai bei anglų kalbėjimas tikrai gąsdina.

Laiškas rašytas dvi dienos prieš valstybinį matematikos egzaminą.

***

ŠMSM atstovų teigimu, svarbiausia nerizikuoti abiturientų sveikata.

„Suprantame, kad dėvėti kaukes ilgą laiką nėra patogu niekam, tačiau svarbiausia yra kiekvieno saugumas, ypač tokiu įtemptu abiturientams metu, kaip egzaminai. Nesinorėtų rizikuoti nė vieno abituriento sveikata. Verta pažymėti, jog, ministerijos duomenimis, pasiskiepiję daugiau nei pusė šalies abiturientų. Gaila, bet tai dar ne dauguma. Pagal nustatytas karantino taisykles, epidemiologų rekomendacijas kaukės vis dar privalomos visose viešose vietose. Dėl saugumo jas dėvime parduotuvėse, kino teatruose, koncertuose, muziejuose ar stebėdami sporto varžybas, nesvarbu, ar renginyje dalyvauja tik žmonės, turintys Galimybių pasą, ar ir jo neturintys.

Brandos egzaminai yra rimtas išbandymas ir, suprantama, kaukės ir karštis jo nepalengvina. Sunku komentuoti nusiskundimą, jog merginoms neleidžiama dėvėti šortų ar marškinėlių, nes suaugęs žmogus yra laisvas rinktis savo aprangą ir paprastai turi suvokimą, kokia apranga yra tinkama. Juo labiau kad nėra nustatyti kokie nors reikalavimai aprangai per
egzaminus.

Sveikatos specialistai karštomis dienomis rekomenduoja dėvėti neprigludusius, natūralių medžiagų drabužius. Abiturientams į egzaminus galima atsinešti vandens, egzaminų centrų administracijos turėtų pasirūpinti ventiliatoriais patalpose, užtikrinti vėdinimą, kad laikantieji egzaminus jaustųsi kuo geriau“, – rašoma ŠMSM komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)