Dabar gi nuspręsta, kad grįžtame į darbą kontaktiniu būdu. Turėsiu dalyvauti 12-tokų egzaminuose, ir, žinoma, turėsiu kas 7-10 dienų testuotis, nes dar nesu paskiepyta 2–ąja „Astrazeneca“ vakcina. Taigi, kolegos, kurie pasiskiepijo kitomis vakcinomis, neskubėjo ir štai jau turi abu skiepus, o aš, skubėjusi skiepytis, esu paskiepyta tik vieną kartą.

Buvo aiškinama, kad galima 2 vakciną pasiankstinti, tačiau užsiregistruoti tam nepavyko. Paskambinau 1808 karštąja linija, robotas (įrašytas balsas) pasiūlė rašyti laišką info@1808.lt. Praėjus parai gavau patvirtinimą, kad pasiskiepyti antrąja „Astrazeneca“ vakcina galiu ne anksčiau kaip 12 savaičių po 1-ojo skiepo.

Matyt, reikia vadovautis patarle „neskubėk ir būsi pirmas“. Nereikėjo man skubėti ir lėkti skiepytis „Astrazeneca“, galėjau palaukti kitų vakcinų, kurių 2-jo skiepijimo laikas ateina greičiau... O dar įdomiau, kad galimybių pasą gauti galiu ir su viena vakcina, bet norėdama dirbti kontaktiniu būdu – privalau testuotis...

Ar tik pirmieji pasiskiepiję švietimo darbuotojai neliko durniaus vietoje, truputį apgauti?

„Delfi“ primena, kad galimybė paankstinti antrosios vakcinos datą galiojo tik trumpą laiką. Plačiau apie tai rašyta straipsnyje „Bandančiųjų pasiankstinti antrąją „Vaxzevria“ vakcinos dozę laukia nusivylimas: ministerija neigia savo pačios sprendimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)