Su „Delfi“ susisiekęs skaitytojas pasakojo sekmadienį nustebęs dėl Pažaislyje nustatytos tvarkos.

„Pasidalinsiu nelabai smagia naujiena. Iš Dzūkijos Mamos dienos sekmadienį nuvykome į Rumšiškių buities muziejų, po to – į Pažaislio vienuolyną. Pasirodo sekmadieniais barokinio Lietuvos šedevro negalima pamatyti. Visi vartai užrakinti, informacija skelbia, kad sekmadieniais lankytis negalima. Pilna aikštelė mašinų, šeimos poromis ir su vaikais per tvoros tarpus bando pamatyti vienuolyno kiemą, užsieniečiai prakišę telefonus kažką paveiksluoja, visi vaikšto ratais aplink pustrečio metro tvoras šventinį mamos savaitgalį.

Kur logika? Pirmadienį, kai visi dirba, atidaryta, o sekmadienį – ne. Kodėl slepiamas šitoks barokinis šedevras nuo lankytojų? Suprantu, bažnyčia gali būti uždaryta, bet dar neteko matyti, kad žmonėms nebūtų leidžiama įeiti į teritoriją ir pamatyti bažnyčios bei kitų vienuolyno statinių iš išorės“, – stebėjosi skaitytojas.

Pažaislio vienuolyno atstovė detaliau priminė darbo laiką ir svarstė, kad skaitytojas galimai ką ne taip suprato: pirmadieniais viskas tikrai uždaryta, o sekmadieniais – atviras iki vėlyvos popietės.

„Visiems lankytojams pranešame, kad sekmadienis yra maldininkų diena. Nuo 10 val. iki 14-15 val. bažnyčia visada būna atvira, žmonės lieka pasimelsti, pabūti. Nežinau, kuriuo metu buvo atėjęs laiško autorius? Dėl pandemijos po 15 val. užsidarome. Galbūt žmogus atvyko vėlyvą popietę ir todėl pas mus nepateko.

Dėl pirmadienių – taip pat kažkas suklysta. Visur nurodyta, kad mes pirmadieniais nedirbame. Yra tokia tylos diena, vienuolynas turi pailsėti nuo lankytojų, turime ir ką susitvarkyti per tą laiką. O savaitgaliais ir kitomis darbo dienomis tikrai žmonės laukiami“, – sakė atstovė.

Ji priminė, kad vienuolynas lankytojams atviras antradieniais-penktadieniais nuo 10 iki 18 val., šeštadieniais nuo 10 iki 16 val., o sekmadieniais nuo 10 iki 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)