Abu kartus skiepijantis medikės – irgi ranka – įrašė į pažymą skiepų datas, flakonų serijos numerius.

1. Ar įmanoma pakeisti gautą pažymą su kompiuteriniu vardo ir pavardės ir kitais įrašais? Tokios mini programėlės įvedimas į skiepytojų kompiuterius būtų pigus.

2. Siūlau pakeisti pažymas į tokio dydžio, kad tilptų į piniginę: 8,6x5,4 mm, kaip ir visos kortelės: banko, nuolaidų parduotuvėse, vaistinėse, tapatybės ir kt.

3. Pažymos turėtų būti laminuotos ir vienas laminato galas/šonas būtų atviras keitimui, jeigu dar sulauktume kitų skiepų.

4. Ar pažymoje ranka pakeverzoti įrašai galios kertant valstybės ribas?

***

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai paaiškino, kad išrašą galima gauti ir skaitmeniniu formatu.

„Skaitmeninį vakcinacijos išrašą (formą E063) paskiepyti asmenys gali rasti e. sveikatos portale www.esveikata.lt. Šį išrašą galima atsisiųsti ir atsispausdinti.

E. sveikatos portale vakcinacijos išrašas pateikiamas dviem kalbomis: lietuvių ir anglų. Angliška versija gali būti tinkama keliaujant į užsienio valstybes, tačiau tai priklauso nuo konkrečios valstybės priimtų taisyklių.

Kol kas išrašą anglų kalba iš e. sveikatos portalo gali atsisiųsti asmenys, paskiepyti nuo kovo 20 d. Visi kiti, kurie skiepijosi anksčiau, išrašus anglų kalba iš e.sveikatos portalo galės atsisiųsti nuo balandžio 21 d.

Lietuvoje ir visoje Europos Sąjungoje šiuo metu yra kuriamas skaitmeninis „žaliasis pažymėjimas“, kuris turės QR kodą. Jį galima bus atsisiųsti ir parodyti išmaniajame telefone. Planuojama, kad toks pažymėjimas galios visose Europos Sąjungos šalyse“, – sakė SAM atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)