„Delfi“ skaitytoja K. rašė: „Vilniaus centrinėje rajono poliklinikoje žmonės nesilaiko atstumų. Štai, nufilmuota, kaip susigrūdę visi laukia prie kraujo pridavimo ir tyrimų kabinetų.

Nėra ten labai daug vietos, žinoma, kur pasidėti, pati ten lankiausi.“

Atsiųstame vaizdo įraše matyti, kaip žmonės stengiasi išlaikyti bent minimalius atstumus, tačiau dėl vietos trūkumo akivaizdu, kad tą padaryti sunku.

Minėtosios poliklinikos atstovė dėkojo už pateiktą informaciją ir teigė, kad tokie susibūrimai būna trumpalaikiai.

„Dėkojame jums už pateiktą informaciją ir vaizdo įrašą, kuriame matosi, kad bent jau minimalūs atstumai tarp pacientų yra išlaikyti. Tokie susibūrimai būna trumpalaikiai. VšĮ VRCP klinikinės diagnostikos laboratorijoje yra įdiegta elektroninė pacientų valdymo sistema, kurios pagalba yra atliekama pacientų srautų stebėsena.

Pateikiame Jums 2 lenteles, kuriose matomas pacientų laukimo ir aptarnavimo laikas 228 ir 247 kabinetuose, kur paimami kraujo mėginiai. Suaugusiųjų vidutinis laukimo laikas 2021 m. sausio 02d.- kovo 19d. yra 13,02 min., o vaikų, kurie eina prioriteto tvarka, tą patį laikotarpį laukimo laikas yra tik 4,32 min.

Poliklinikos info. lentelė
Poliklinikos info. lentelė

Minėtuose kabinetuose yra 5 darbo vietos. Darytina išvada, kad laikantis saugaus atstumo, pacientai ilgiau 15 min. nebūna.

Laboratorijos kokybės tiksluose esame įsipareigoję, kad pacientai prie laboratorijos nelauktų ilgiau 15 min.

Taip pat yra dar ir speciali erdvė prie laboratorijos, kurioje pacientai taip pat gali saugiai palaukti, laikantis atstumų (nuotrauka pridedama).

Poliklinikos atsiųstoje nuotraukoje matomi didesni tarpai tarp žmonių.

2020m. rugsėjo mėnesį laboratorija atliko pacientų apklausą, kurioje yra pateikti duomenys dėl laboratorinių paslaugų teikimo. Pastabų Jūsų minėtais klausimais nebuvo ir pacientai išreiškė savo pasitenkinimus esama tvarka.

Buvo svarstymų, kad gal tikslinga būtų pacientus priimti įdiegiant išankstinę registraciją, deja, tuomet būtų labiau suvaržomos pacientų teisės, kadangi būtų privalomas atvykimas tik jam skirtu laiku.

Priimame pacientus iš rajono ir miesto ir atliekame daug skubių tyrimų, kurie sudaro iki 10 procentų tyrimų, nuo bendro tos nomenklatūros tyrimų skaičiaus“, – komentavo atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)