„Delfi“ skaitytojas Linas pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose užfiksuota daug automobilių masinio pasivaikščiojimo vietoje. Linas pasakojo gyvenąs netoliese ir tokį reiškinį matantis pirmą kartą.

„Esu tiesiog to rajono gyventojas nuo mažų dienų. Kasdien maudausi Balsio ežere: ir žiemą, ir vasarą. Vasarą žmonių visada daug, bet problema su parkingu išlikusi nuo tarybinių laikų, tik dabar ji opesnė, kadangi automobilių padaugėjo.

Prie Žaliųjų ežerų.

Žiemą čia daugiausia būdavo žvejai bei kelios šeimos. O dabar žmonių šimtai... Ir ne vienas ar du, o keli šimtai. Tai manę džiugina – laisvalaikis gamtoje, tai ne „Akropolis“... Gink Dieve, dėl tokio statymo nekaltinu vairuotojų.

Kaip minėjau, tai – įsisenėjusi problema ir ją turėtų spręsti atitinkamos institucijos. Puiki rekreacijos zona skirta šimtams poilsiautojų, o automobilių stovėjimo aikštelėje – vietų gal 30-čiai automobilių...“ – pasakojo Linas.

Prie Žaliųjų ežerų.

„Delfi“ primena, kad nuo 2020-ųjų metų gegužės 1 d. Balsio ežero prieigos tapo geltonąja rinkliavos zona. Geltonosios zonos vietose nustatyta 0,6 eurų už valandą rinkliava, kuri renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 20 val., nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 d.

Žiemą numatyto mokėjimo stovėjimo aikštelėje nėra, tačiau karantino metu būriavimasis draudžiamas ir atvirose vietose. Ribojimai turėtų laisvėti pirmąjį kovo šeštadienį. Būtų leidžiama viešose atvirose vietose asmenims būti ne didesnėmis nei 5 asmenų arba dviejų šeimos ir (ar) dviejų namų ūkio narių grupėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)