Turiu tradiciją jau daug metų paskutinį žiemos savaitgalį nuvažiuot iki Belmonto apylinkių ir pasivaikščiot Gitano Nausėdos keliais :).

Darau tai gal 10 metų. Kaskart automobilių tokiu metu ten būna vos 2-4. Niekas nevažiuodavo būtent ten vaikščioti – vieni vienur, kiti – kitur...

Žmonių minios gamtoje

Bet va štai šį kartą – tiek, kiek matote. Žmonių paskutinį žiemos savaitgalį prie Belmonto didžiausios minios.

Kodėl? Todėl, kad esame uždaryti. Jei žmonės galėtų, išvažiuotų ir vaikščiotų po Labanoro, Varėnos miškus... Tačiau kai beveik milijoną žmonių uždarai vienoje savivaldybėje – kad ir skaičiuojant su rajonu – taip ir išeina.

Žmonių minios gamtoje

Jokiu būdu nesu nei anti-kažkas, nei kada laužiau karantiną. Bet juokas ima pagalvojus, kaip galėtume laisvai eiti pasivaikščioti kitoje savivaldybėje ir nesudaryti spūsčių. O čia... Kaziuko mugės atmaina miškuose, taip sakant :).

„Delfi“ primena, kad Vyriausybė praėjusią savaitę pratęsė karantiną iki kovo 31 dienos, tuo pačiu iki kovo 15 dienos pratęsė judėjimo ribojimą tarp savivaldybių, tačiau leido laisvai keliauti žiedinėse savivaldybėse.

Taip pat leista nedėvėti kaukių lauke, kai dviejų metrų atstumu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija gali rekomenduoti Vyriausybei priimti sprendimus dėl pandemijos valdymo. Komisiją sudaro visi ministrai, taip pat kai kurių institucijų vadovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)