Klaipėdietis Andrej Fokin pasidalijo įspūdingo laimikio nuotraukomis. Šią žiemą Baltijos jūroje jis pagavo neregėto dydžio lašišą.

„Žvejyba – mano pagrindinis hobis. Tiesa, daugiau žvejoju pavasarį. Dažniausiai Nemune ir jo deltoje, o dabar jau antrus metus bandau suvilioti gyvenimo žuvį, gaudydamas lašišas Baltijos jūroje su patyrusiais gidais.

Ši lašiša – tai mano didžiausias Lietuvoje pagautas laimikis. Tiesa, prieš kiek laiko prie Afrikos krantų teko pagaut ir didesnių laimikių (rykliukų, rają).

Na, o kova su ta lašiša tikrai vyko smagiai. Ji buvo sužvejota tam tikros jūrinei žvejybai skirtos meškerės pagalba. Ačiū patyrusiam gidui Egidijui, kuriam padedant žuvis ir buvo pagauta. Tiesa, tik iš trečio karto. Kelis kartus jau buvo jausmas, kad žuvis tikrai nutrūks, tačiau pavyko.

Jausmas, ištraukus laimikį, tikrai buvo nepakartojamas. Čia mano penktoji lašišų žvejyba Baltijos jūroje ir kas kartą tikėdavausi pagauti kokį 10 kg laimikį. O kai pagaliau pavyko – tai viršijo mano lūkesčius. Lašiša svėrė lygiai 15 kg“, – džiaugėsi klaipėdietis.

Šeima vyro žvejybos hobį palaiko, tik, kaip sakė Andrej, žmona truputėlį bijo plaukimo į jūrą tokiais kateriais kaip šįsyk – jai tai atrodo nesaugu. Tačiau klaipėdietis ją patikina, kad plaukia tik su patyrusiais kapitonus ir tik geromis oro sąlygomis.

Be to, ši 15 kg sverianti lašiša – kol kas didžiausia, pagauta Baltijos jūroje šį žvejybos sezoną.

Gal ir jūs turite įspūdingų savo žvejybos nuotraukų? Pasidalinkite nuotraukomis ir pasakojimais adresu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)