Antradienį, sausio 5 dieną, vaikščiodama su šuniu Aukštuosiuose Šančiuose pamačiau tokį vaizdą. Nufotografavau. Mane labai supykdė grupelė jaunuolių, kurie ne tik būriavosi, bet ir stovėdami vienas šalia kito net nedėvėjo kaukių.

Nors nuotraukoje žmonių veidų ir nesimato, tačiau puikiai galima įžvelgti, kad jie nedėvėjo veido kaukių ar kokių nors kitų priemonių, skirtų uždengti nosį ir burną.

Dirbu grožio salone. Per pirmąjį ir taip pat per antrąjį karantiną iškart užsidarėme. Pajamų nebėra. Laikausi visų nurodymų ir rekomendacijų, kad tik kuo greičiau viskas pasibaigtų ir stotų į savo vėžias. Šiuo metu darbas grožio sektoriuje yra griežtai draudžiamas (kaip ir daugelyje kitų darbų).

Suprantu, kad ribojimai jau tikrai daug kam atsibodo, tačiau per tokius išgamas mes dar tikrai ilgai negalėsime dirbti. Taip pat nesuprantu ir policijos darbo. Stabdys atsitiktinai pasirinktą automobilį? Ar tikrai didelė tikimybė užsikrėsti automobilyje važiuojant atsiimti siuntinio, užsipilti degalų ar vykti į rajoną, kitą savivaldybę ar miestą pirkti daikto, rasto internete, pvz., baldų, automobilio ar kitos namams svarbios prekės?

Galbūt didesnė tikimybė yra užsikrėsti ir „parnešti“ virusą namiškiams yra buriuojantis grupei žmonių be kaukių? Juk asmenų kontaktas yra žymiai ilgesnis už apsipirkinėjimą maisto prekių parduotuvėje.

Manau policija labiau turėtų atsižvelgti į vaikščiojančius asmenis lauke, o ne sėdinčius mašinoje. Suprantu, kad šalta ir jiems, bet manau, kaip ištvėrė 8 valandas stovėdami lauke prie blokadų savaitgaliais, taip galėtų išlipti ir išskirstyti grupę žmonių lauke, nes kam nors tai gali būti paskutinis vakaras šeimoje. Gal policija taip ir daro. Bet štai į ką atkreipkite dėmesį.

Taip pat noriu atkreipti ir tėvų dėmesį, nes galbūt šioje ar kitoje nuotraukoje pamatysite taip elgiantis savo vaiką, o baudas už nepilnamečius mokėsite jūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (458)