Panevėžietė Vilma (vardas ir pavardė redakcijai žinomi, – Red.) portalui „Delfi“ papasakojo apie kebeknę, į kurią pateko turėdama spręsti remonto reikalus. Moteriai reikėjo pirkti stalą – pirkinys buvo būtinas ir situacija tokia, kai nukelti pirkimo nebūtų įmanoma.

Stalą ji užsisakė „Ikea“ internetinėje parduotuvėje. Atsiėmimo taškai yra tik keli ir jie visi – kitose savivaldybėse. Moteris pasirinko stalą atsiimti Kaune.

Savaitgalį ji gavo žinutę, kad užsakymas paruoštas. Tai reiškia, kad per tris dienas jį būtina atsiimti – šios parduotuvės politika tokia, kad neatsiėmus prekės per tris paras ji grąžinama atgal į sandėlį.

„Kaip dabar elgtis? Turėčiau važiuoti pasiimti stalo, bet bijau būti apgręžta ir pasiųsta atgal. Mielai būčiau užsisakiusi atsiimti Panevėžyje, bet čia atsiėmimo taškų tiesiog nėra. Ar galima kirsti savivaldybių ribas, ar ne?“ – teiravosi panevėžietė.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Mindaugas Bajarūnas priminė, kokiais atvejais judėjimas tarp savivaldybių leidžiamas.

„Primename, kad asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimai pratęsti iki šių metų sausio 31d. 24 val.

Asmenų judėjimas tarp savivaldybių ribojamas, išskyrus kai vykstama:

į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų;
į savo gyvenamosios vietos savivaldybę;
dėl artimųjų giminaičių mirties;
atlikti darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje;
dėl sveikatos priežiūros paslaugų;
dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę neišvengiamai būtina“, – sakė jis.

Kas yra laikoma neišvengiama būtinybe iš dalies sprendžia postuose budintys pareigūnai.

Iš pradžių Policijos departamento atstovė teigė, kad svarbu yra turėti reikiamus dokumentus ir pareigūnai dėl pravažiavimo gali nuspręsti teigiamai.

„Policijos departamento teigimu, tokie konkretūs atvejai nėra numatyti, tad spręs pareigūnas poste. Jei asmuo turės užsakymo dokumentus – galės kirsti savivaldybės ribas“, – sakė ji.

Tačiau vėliau Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis patikslino, kad tokie atvejai kaip prekės atsiėmimas visgi nėra laikomi būtinaisiais.

„Tokia priežastis nėra numatyta kaip objektyvi, prekių pristatymas į kitas savivaldybes galimas, atsiėmimas – tik toje pačioje savivaldybėje“, – teigė R. Matonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)