Kadangi dabar karantinas, su šeima nusprendėm įlįsti kuo giliau į mišką – pavedžioti šunį ir pasivaikščioti ne parko takeliais. Vaizdas, kokį pamačiau, buvo šokiruojantis. Einant gilyn matėsi, kad situacija tik blogėja – kuo tolyn, tuo ji atrodė baisesnė.

Buvo graudu žiūrėti į išardytą miško paklotę, pažiūrėkite – ji tiesiog išniekinta.

Duobės buvo pusmetrio gylio.

Išmaltas miško keliukas, net ir šonai. Kaip matosi, per kelią permesti medžiai. Spėju, kad taip vietiniai gyventojai, kuriems situacija jau yra įsipykusi, bando kelią užkardyti nuo tų džipais ar keturračiais važinėjančių chuliganų. Bet pamatę tas šakas važinėtojai, akivaizdu, nusprendė apvažiuoti per šoną ir dar labiau išdarkė visą miško gamtą.

Gyventojai, atrodo, permetė šakas kaip užkardas.

Panašu, kad kelias niokojamas yra nuolat. Kai kurios išvažos yra tokio gylio, kad šuo jau galėtų ir prasmegti – pusės metro ir net gilesnės.

Negana to, miške palikta ir krūva padangų. Uoga ant viso šito – ne tik išniekinta graži vieta, bet ir palikta daugiau kaip 20 padangų.

Toliau paėjusi rado ir krūvą padangų.

***

Valstybinės miškų tarnybos direktorius Karolis Mickevičius teigė dėl pranešimo pradėjęs tyrimą.

„Informuojame, kad Valstybinės miškų tarnybos specialistui vykdant patikrinimą Jūsų užklausoje pateiktoje vietovėje, išmestų padangų miško žemėje nerasta, nustatytas tik sugadintas kelias. Tyrimas šiuo metu tęsiamas“, – teigė K. Mickevičius.

Taip pat Valstybinės miškų tarnybos specialistai apgailestavo dėl tokio žmonių elgesio ir teigė dažnai turintys gelbėti miškus nuo niokotojų. Jie prašė gyventojų, pastebėjusių nederamą elgesį ar miške paliktas šiukšles, fiksuoti konkrečias koordinates – jas pateikus miškų tarnybai vieta būtų sutvarkyta greičiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)