Betonuotame take jūros link pamačiau smėlyje įklimpusią moterį neįgaliojo vežimėlyje. Ji visaip bandė iš ten išvažiuoti, bet nesisekė, žmonių ėjo pakankamai daug, juk penktadienio popietė, bet nė vienas nepasiūlė savo pagalbos.

Ir štai, atvažiuoja iš miesto pusės gigantiškas gelbėtojų džipas, ir jai pradeda pypsenti. Ir per garsiakalbį sakyti, kad užstoja ji pravažiavimą!

Moteris rodė gestais ir šaukė, kad įklimpo čia, o tas gelbėtojas tik pasuko pro šoną ir kaip niekur nieko nudūmė pirtelės link. Ir jis vadinasi gelbėtoju? Visiškas nužmogėjimas! Tai galėjo išlipt ir pasiteirauti, kas nutiko.

Bandžiau įsivaizduoti,ką tuo momentu jautė ta neįgali moteris... Pati būčiau bėgusi jai padėti, bet sveikata jau ne ta mano. Ir tik vienas vyriškis eidamas nuo jūros jai padėjo, ištempė.

Kaip tik tuo momentu kita moteris prie pat prie gelbėjimo stoties gelbėtojų vadui pasakojo situaciją, na, o jau jo frazė man įsirėžė atmintin – sakė, kad jų darbas yra gelbėti skęstančiuosius.

Jūs rimtai, pone vade? Tokia menka ta sąvoka „gelbėtojas“? Įdomu, kodėl tada tie patys gelbėtojai gaudo vargšus čeburėkų pardavėjus? Kodėl kviečia greitąją perkaitusiems saulėje? O vargšei moteriai, įklimpusiai smėlyje, padėti nereikia?

***

Palangos savivaldybės atstovai teigė laukiantys gelbėtojų paaiškinimo dėl minėto incidento.

„Palangos miesto savivaldybė gelbėjimo paslaugą perka iš konkursą laimėjusios įmonės „Palangos miesto vandens motociklų klubas“. Gavę Jūsų laišką, kreipėmės į gelbėjimo tarnybos vadovą ir paprašėme paaiškinti susidariusią situaciją. Laukiame paaiškinimo“, – teigė atstovė.

Gavus įmonės komentarą straipsnis bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)