Pasak jos, su šiuo akibrokštu susidūrė ir jos kaimynai, tačiau daugiau neklausinėję, tiesiog susimokėjo šį mokestį. Moteris teigia bandžiusi susisiekti su „Kauno butų ūkiu“ ir išsiaiškinti šį nesusipratimą, tačiau jau dvi savaites jokio atsako ir naujos sąskaitos ji negauna.

Mokėti turėjo ir kaimynai

Vilijampolės seniūnijoje, A. Fromo-Gužučio gatvėje esančiame name gyvenanti pašnekovė tikina, kad maždaug gegužės mėnesio viduryje gavo sąskaitą iš „Kauno būtų ūkio“ už balandžio mėnesį. Pasak pašnekovės, sąskaita šį kartą buvo kiek didesnė, kadangi prie sumos buvo pridėtas laiptinės dezinfekcijos mokestis.

„Namas, kuriame gyvenu, neturi laiptinės. Jame iš viso yra 5 butai ir visi turi savo atskirus įėjimus, visų durys yra rakinamos, ten net eiti negalima. Kai kurie kaimynai netgi apsitvėrę tvoromis ir pasidarę kiemus aplink įėjimus, jie visi taip pat gavo sąskaitas. Man prie sumos buvo pridėta 2,97 eurai už laiptinės dezinfekciją. Artimiausia kaimynė gavo 3,20 euro sąskaitą už šią paslaugą“, – piktinosi kaunietė.

Nesėkmingai bandė išsiaiškinti situaciją

Gintarės teigimu, ji skambino į „Kauno butų ūkį“ ir bandė išsiaiškinti situaciją, tačiau atsiliepusi mergina tik priėmė skundą. Pasak jos, po kelių valandų perskambino jau kita darbuotoja ir pasiteiravusi, kas atsitiko, ir pati nustebo.

„Vėl iš naujo papasakojau situaciją, darbuotoja net nusistebėjo ir klausė: „Rimtai, laiptinės neturit?“ Tai leidžia daryti prielaidą, kad jie siunčia sąskaitas, kad tik gautų pinigus, net nežinodami, kokie namai stovi. Tuomet mergina pasakė, kad informaciją perduos vadovui ir susisieks su manimi. Jau dvi savaitės tyla, naujos sąskaitos irgi niekas neatsiuntė“, – tikino Gintarė.

Gal laukia, kol susimokės ir pamirš?

Pašnekovė pasakoja, kad šioje gatvėje yra daug tokio tipo namų: su atskirais įėjimais, tačiau be laiptinių. Moters teigimu, pastate visi kaimynai gavo šį laiptinės dezinfekcijos mokestį.

„Klausiau ir kitame name gyvenančios pensinio amžiaus kaimynės, ji taip pat gavo didesnę sąskaitą ir ją susimokėjo. Situacija labai supykdė, o ypač tai, kad kreipiausi į juos ir niekas toliau nieko nedaro. Gal laukia, kol susimokėsiu ir pamiršiu?“, – klausė ji.

Perspėti buvo, bet mokesčio nesitikėjo

Jos manymu, šis priskirtas mokestis nėra tik klaida, bet ir tingėjimas dirbti. Pasak jos, atsakingos institucijos siunčia papildomus mokesčius visiems iš eilės, net nepasižiūrėję, koks yra namas.

„Žinoma, tie 3 eurai nėra daug, bet kyla klausimas, kiek jie pasipinigavo už šitą. Kiek žmonių tyliai susimokėjo mokestį, kurio apskritai neturėjo gauti. Niekas net nevaikščiojo ir nebandė nieko dezinfekuoti. Vien prie mano namo įvažiavimo yra 4 namai po 4-5 butus. Visoje gatvėje nėra nė vieno daugiabučio, daugiausia vyrauja tokie namai. Net nekalbu apie panašias gretimas gatves.

Į pašto dėžutes mėtė lapus, kuriuose buvo rašoma, kad vyks laiptinių dezinfekcija. Bet kas galėjo pagalvoti, kad už tai ir sąskaitą atsiųs?“ – nesupranta ji.

Bus atliktas perskaičiavimas

Pasiteiravus apie esamą situaciją, UAB „Kauno butų ūkio“ atstovai patikino, kad bendro naudojimo patalpų dezinfekciją UAB „Kauno butų ūkio“ užsakymu vykdo UAB „Kauno švara“. Pasak jų, sąskaitose įtraukta dezinfekcijos paslauga tik tų butų ar kitų patalpų savininkams, kurių namuose buvo atlikta dezinfekcija.

Anot pateikto atsakymo, tarp UAB „Kauno butų ūkio“ administruojamų namų taip pat yra ir sąlyginai mažo ploto, kelių butų namų.

„Gegužės mėnesį sulaukėme apie 15 paklausimų, daugiausiai dėl dviejų ar kelių butų namų, kuriuose laiptinių nėra arba jomis naudojasi 1-2 butai bei jos rakinamos, bendrų patalpų dezinfekcijos.

Gavę užklausą / pretenziją el. paštu ar telefonu įvertiname konkretų atvejį, tokiu atveju, jeigu dezinfekcija nebuvo atlikta pilna apimtimi (lauko durys, pašto dėžutės, bendrojo naudojimo patalpų turėklai) būti atlikta, bus atliktas perskaičiavimas visiems šio namų butų ar kitų patalpų savininkams, o vien už atliktą lauko durų dezinfekciją mokestis nebus skaičiuojamas.

Visais atvejais dedame visas pastangas, kad besikreipiantieji gautų visą prašomą informaciją. Daugiausiai užklausų sulaukiame raštu, visada stengiamės į jas išsamiai atsakyti“, – tikino atstovai.