Anonimu norėjęs likti „Delfi“ skaitytojas parašė apie keistą situaciją viename Lietuvos kaime. Pasak jo, neaiški gauja apsimeta apsauginiais.

„Pasirodo, kad vakare, po 20 val., pravažiuoti Ąžuolų Būdos kaimą nėra taip paprasta. Pagal dabartinę situaciją, reikia atsiklausti vietinių „autoritetų“.

Kitaip būsite persekiojami, jums blokuos kelią, o galiausiai būsite sustabdyti apsaugos pareigūnus žaidžiančių neaiškių tipų.

Jiems turite geranoriškai prisistatyti, paaiškinti kelionės tikslą, aprodyti automobilį. Jeigu to nedarysite, palydės pasisakymai: „Gesink mašiną; duok raktelius; lipk iš mašinos.“

Žinoma, tai padarę būsite sumušti. O galbūt ir apiplėšti.

Jeigu ką domina praeitis ir norite pajusti 90-tųjų dvasią, maloniai kviečiame tamsiu paros metu apsilankyti Kazlų Rūdos savivaldybėje, Ąžuolų Būdos kaime!“ – rašė skaitytojas.

Kazlų Rūdos savivaldybės mero pavaduotojas Marius Žitkus teigė, kad situaciją šiuo metu aiškinasi.

„Gavę signalą apie įvykius, pradėjome rinkti visą galimą informaciją.

Kreipėmės į Ąžuolų Būdos seniūnaitę, į kaimo bendruomenės pirmininką dėl jų žinių apie laiške išsakytus teiginius. Bendruomenės atstovai apie minimą situaciją žino nedaug. Susisieksime su vietos policijos komisariato atstovais, galbūt jie galės mums papasakoti daugiau.

Bendras kol kas kontekstas toks, kad kaime yra įvykusi masinių vagysčių serija ir gyventojai yra pasiryžę telktis dėl aplinkos stebėjimo. Į savivaldybę dėl minėtų situacijų kreipimųsi šiai dienai nebuvo“, – sakė M. Žitkus.