Mergina feisbuke pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matomas paskui nedidelį gyvūną važiuojantis automobilis. Galiausiai gyvūną, atrodo, pervažiuoja.

„Galbūt aš kažko nesuprantu, bet nejaugi nėra kažkokio humaniškesnio budo pašalinti gyvūną iš oro uosto teritorijos, negu kad jį išgąsdinti ir pervažiuoti džipu?“ – klausė įrašą įkėlusi mergina ir pažymėjo jame Vilniaus oro uostą.

Vaizdo įrašu buvo pasidalinta kelis šimtus kartų.

„Košmaras. Kas per žmogėdros“, – baisėjosi jį matę.

„Tai suvažinėjo tą gyvūną?“ – pasitikslino vienas komentatorius.

„Taip, už 10 minučių atvžiavo antras džipas, pasiemė kastuvą, idėjo į juoda maišą ir išsivežė... Vagšė lapė :(“ – atsakė autorė.

Netrukus situaciją pakomentavo ir Vilniaus oro uosto atstovai.

„Ačiū, kad pasidalinote šiuo vaizdo įrašu. Tokių veiksmų organizacijoje netoleruojame, situaciją vertinsime itin principingai ir šiuo metu jau pradėjome incidento tyrimą“, – teigiama jų pasisakyme feisbuke.

Portalui „Delfi“ Lietuvos oro uostas pateikė detalesnį komentarą.

„Pirmiausia, reikia pasakyti, kad visa Lietuvos oro uostų organizacija pasisako griežtai prieš bet kokį žiaurių elgesį su gyvūnais. Kolegos savanoriškai yra įsitraukę į gyvūnų priežiūros organizacijų veiklą, buvo nemažai atvejų, kai atliekant darbinius procesus oro uoste – gyvūnų gerove kolegos rūpinosi savo iniciatyva, įtraukė kitus ir tai organizacija labai skatina.

Apie šį įvykį, kurį užfiksavome gegužės 6 dieną ant vieno iš Vilniaus oro uosto orlaivių riedėjimo takų, šiuo metu renkame visą informaciją, jau patys susisiekėme su atsakingomis tarnybomis ir pradėjome vidinį įvykio tyrimą. Laukinių gyvūnų ir paukščių kontrolės tvarka ir priemonės, kurias gali naudoti operatyviniai specialistai – aiškiai apibrėžtos mūsų tvarkose. Jei pasitvirtins aplinkybės, kad buvo veikiama specialiai prieš gyvūno gerovę bei neišnaudojant alternatyvių pavojaus oro uosto veiklai mažinimo ir saugumo užtikrinimo būdų, tokį elgesį vertinsime griežtai ir principingai.

Primename, kad oro uostuose nuolat taikomos prevencinės priemonės dėl laukinių gyvūnų kontrolės: garsinės patrankos, garsiniai signalai, specialios tvoros, aplinkinių teritorijų vandens telkinių ir žolės speciali priežiūra. Visa oro uostų teritoriją periodiškai tikrinama ir prižiūrima specialistų.

Primename, kad skrydžiai oro uostuose toliau vyksta, nuolat atskrenda ir išvyksta krovininiai orlaiviai bei organizuojama orlaivių techninė priežiūra“, – rašė oro uosto atstovas.