Pinigai ir reikalai“ – į šioje feisbuko grupėje skaitytojų ir žiūrovų parašytus klausimus atsako specialistai. Kaip ieškoti darbo ar keisti karjeros kryptį šiomis neužtikrintumo sąlygomis daugiau papasakojo „Swedbank“ Karjeros centro vadove Lina Žemaitytė-Kirkman. Pirmiausia ji įvardijo, kaip per karantiną pasikeitė darbo rinka.

Darbo rinka išties pasikeitė. Dauguma įmonių pristabdė atrankas ir laukia karantino pabaigos. Kai kur atrankos tebevyksta, tik yra sulėtėjusios. Tuo pačiu naujo darbo ieško vis daugiau žmonių, kurie galbūt jaučia nerimą dėl turimo darbo netekimo. Taigi, darbo pasiūla sumažėjusi, o poreikis išaugęs. Darbą susirasti kiek sunkiau negu prieš karantiną“, – perspėjo L. Žemaitytė-Kirkman.

Kur yra darbo?

Nerimo pastebima nemažai – dėl darbo ir pajamų besijaudinantys žmonės domisi, kokių turi išeičių.

„Per karantiną man sumažino algą priedų sąskaita, nors paties darbo nesumažėjo. Dirbu buhalterijos srityje. Kaip susirasti papildomo darbo, kad pavyktų susigrąžinti tuos dabar trūkstamus 200 eurų?“ – klausė viena skaitytoja.

„Situacija gana sudėtinga. Buhalterių rinkoje nemažai, konkurencinė aplinka nepalanki. Tad susirasti papildomo buhalterinio darbo – iššūkis. O ieškoti naujo, gerai apmokamo darbo – irgi. Kas tuomet lieka?


Žiūrėti, kokios sferos ar įmonės ieško papildomų pagalbos rankų karantino laikotarpiu. Kur yra suaktyvėjimas? Maisto tiekimo grandinėje – nuo gamybos iki sandėliavimo bei išvežiojimo. Daug pagalbos reikia elektroninių parduotuvių prekių surinkime, maisto išvežiojime ir taip toliau.

Tad jeigu tinka dirbti ne pagal specializaciją, o tik laikinai susirasti kitokį papildomą darbą, galima atsigręžti į šitas sferas. Blogiausiu atveju reikia galvoti, kad šis sumažėjimas yra laikinas ir kol kas tiesiog optimizuoti išlaidas, taip sutaupant tuos kelis šimtus eurų“, – patarė specialistė.

Blogai, kai alga priede

Algos mokėjimas sutartais priedais – ne naujas reiškinys. Ekspertė paaiškino, kodėl tai nėra naudinga.

„Tai nėra ypatingai dažna praktika. Labai apmaudu, kad tam tikros atlyginimo dalies nėra darbo sutartyje. Pagal įstatymus, sumažėjus darbo užmokesčiui, turėtų sumažėti ir darbo krūvis.

O priedai, sutarti žodžiu, yra toks dalykas – vieną kartą susitarei vienaip, kitą – kitaip... Tikrai apmaudu“, – sakė L. Žemaitytė-Kirkman.

Kitas skaitytojas pasakojo, kad dėl karantino sumažėjus darbų apimtims šiek tiek sumažėjo ir alga. Ar tokiu atveju verta ieškoti naujo darbo ir geresnio atlyginimo, ar visgi verta palaukti?

„Eiti į darbo pokalbius dar nėra įsipareigojimas pakeisti darbą. Tokį mini tyrimą pasidaryti yra sveika, nueiti į darbo pokalbį ir pasižiūrėti, kokios mūsų kompetencijos darbdaviams patrauklios. Tai leis padaryti informuotą sprendimą tada, kai jau reikės jį priimti“, – atkreipė dėmesį L. Žemaitytė-Kirkman.

Svarbiausia – komunikacija

Kaip įmanoma atpažinti, kad tavo darbo vietai iškilo grėsmė – dar vienas aktualus klausimas. Tarkime, kai darbdavys apie atleidimą dar nekalba, bet jo elgesys jau kiek pasikeitė. Specialistė patarė kalbėtis su vadovu tiesiai.

„Nerimas – neapibrėžtumo pasekmė. Kai kažko nežinome, reikalai yra iki galo neaiškūs, neatsakoma į klausimus, tada ir kyla nerimas. Bet baimės akys dažnai yra didelės ir galime įsivaizduoti tai, ko nėra.

Geriau siekti atvirumo, konkretumo ir, pavyzdžiui, pakviesti vadovą atviram pokalbiui ir paklausti, ką galėtų reikšti pasikeitęs jų elgesys“, – sakė L. Žemaitytė-Kirkman.

Ji taip pat atsakė ir kaip darbdaviai turėtų elgtis bei ko darbuotojas gali iš jų tikėtis.

„Manau, labai svarbu yra abipusė komunikacija. Darbuotojai gali pradėti tiesiog paaiškindami savo nerimo priežastis ir tai, kad yra komunikacijos trūkumas – nemanau, jog darbdavys dėl to supyktų.

O patys darbdaviai turėtų suprasti, kad tokiu neapibrėžtu laikotarpiu komunikacijos niekada nebus per daug. Kartais atrodo, kad va, jau pasakojau du kartus tam tikrą dalyką, bet galima ir tris, ir keturis kartus papasakoti, ypač jei darbas yra nuotolinis – to bendravimo reikia dar daugiau.

Kuo daugiau bendrausite, tuo mažiau nerimo jaus darbuotojai. Tai gali netgi padėti išsaugoti savo komandą – darbuotojai nejaus nerimo, dėl kurio pradėtų ieškotis darbo kitur“, – teigė ji.

Vilioja didesnė alga

Verta šiuo metu keisti darbą ar neverta – vieno atsakymo nėra. Tačiau vienas skaitytojas pasidalijo savo asmenine situacija. Jis gavo konkretų darbo pasiūlymą su šiek tiek didesne alga ir negali apsispręsti – sako, kad savo darbo vietoje šiuo metu jaučiasi saugiai, bet kita vieta vilioja atlyginimu. Kaip tokiu atveju geriau pasielgti?

„Tokiu atveju reikėtų gerai pasverti, ar yra kitų, papildomų dalykų bei sąlygų, ne tik skirtingas atlyginimas.

Galbūt kalbame ir apie karjeros, augimo, mokymosi galimybes? Reikia pamatuoti, ar gaunama nauda tikrai bus didesnė už prisiimamą riziką. Apie kokią riziką kalbu: dažniausiai, jeigu įmonės nusprendžia mažinti darbuotojų skaičių, pirmiausia yra atsisveikinama su naujausiais darbuotojais. Įvertinus riziką, kad taip gali nutikti, matysite ir gaunamos naudos dydį.

Taip pat svarbu pagalvoti, ar turite finansinę pagalvę, jei staiga liktumėte be darbo“, – įspėjo ekspertė.

Ko galime tikėtis

Vieni dar svarsto, verta keisti darbą ar ne, tačiau kiti yra priversti ieškoti naujos vietos, nes jau buvo atleisti. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kaip pasiruošti ir kaip ieškoti to naujojo darbo – šie klausimai jau dabar daugeliui neduoda ramybės.

„Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokiame sektoriuje dirbote ir kokiame ieškote. Tarkime, kad ir kaip patiktų kelionės, dabar turbūt nėra geriausias laikas ieškoti darbo turizmo sektoriuje.

Galima, jeigu yra galimybė, pasikalbėti su žmonėmis, dirbančiais organizacijoje, į kurią norėtumėte pretenduoti – taip geriau suprasite, kokios ten nuotaikos.

Be abejonės, reikia pasiruošti ir tam, kad visi darbo pokalbiai bus nuotoliniu būdu. Internete pilna patarimų, kaip gerai pasirodyti darbo pokalbyje per, pvz., „Skype“ programą: kaip pasiruošti, pasirūpinti geru apšvietimu ir t.t.“, – sakė L. Žemaitytė-Kirkman.

Tokios krizės niekas nesitikėjo. Gal buvo ir tokių, kurie tikėjosi ar net tarėsi su darbdaviais dėl artėjančio algos pakėlimo. Dabar šis klausimas pakibo ore ir neaišku, kada žmonės galės tikėtis pelnyto ar tartosi atlyginimo pakėlimo. L. Žemaitytė-Kirkman patarė nesitikėti greitų pokyčių.

„Labai sunku atsakyti, nes gyvename labai neapibrėžtu metu. Atėjus karantinui dauguma įmonių įjungė taupymo režimą. Kada karantinas baigsis ir taupymo režimas bus išjungtas – labai sunku pasakyti. Manau, kad dauguma įmonių šiuo metu algų peržiūros dar tikrai neplanuoja“, – sakė karjeros ekspertė.

Kviečiame skaitytojus prisijungti prie feisbuko grupės „Pinigai ir reikalai“, kurioje galite užduoti klausimus, susijusius su finansais. Grupę rasite paspaudę čia. Į jūsų klausimus bus atsakoma „Delfi ryto“ laidoje trečiadieniais ir penktadieniais.