Daugiavaikių šeimų asociacija MES dar lapkričio mėnesį sulaukė Kredito unijos „NERIS“ pasiūlymo padaryti asociacijos narių šeimoms staigmeną, suteikti galimybę aplankyti Klaipėdos muzikinio teatro pastatytą P. Čaikovskio baletą „Spragtukas“ Vilniaus SIEMENS arenoje, kuris prieškalėdiniu laikotarpiu praskaidrintų gausių šeimų kasdienybę. Kaip žinia, šis spektaklis, tai gardėsis ne tik ausims bet ir akims, be to ypač patinkantis ir vaikams.

„Buvau labai nustebinta ir tuo pačiu, labai nudžiuginta, sulaukusi Kredito unija „Neris“ marketingo vadovės skambučio. Ji pasiūlė nuostabią idėją – suteikti galimybę gausioms šeimoms apsilankyti spektaklyje „Spragtukas“, kuris vyksta prieš pat Kalėdas, pasakoja Jurgita Pocienė, asociacijos MES vadovė. „Kaip žinia, gausios šeimos į tokio lygio renginius sau eiti nelabai leidžia, nes vieno bilieto kaina yra labai didelė, o su visa šeima aplankyti tokį spektaklį gali kainuoti net virš 100 Eurų... Tokia suma gausiai šeimai – labai didelė“.

Kredito unijos atstovė Laima Vilimaitė - Bernotienė pasakoja, jog š.m. rugpjūčio mėnesį kredito unija „Neris“ prisijungė prie Šeimos kortelės partnerių grupės ir tokiu būdu susipažino su asociacijos MES veikla. „Planuodami įmonės Kalėdinį laikotarpį, svarstėme apie tai, kokios dovanos yra prasmingiausios ir išsiskiriančios dovanų bei sveikinimų gausoje. Tuomet ir kilo mintis organizuoti labdaros akciją, kurios metus unijos klientai, partneriai, kolegos, draugai ir pažįstami buvo kviečiami prisidėti prie bilietų daugiavaikėms šeimoms apmokėjimo. Nuoširdžiai džiaugiamės ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro geranoriškumu bei maloniu bendradarbiavimo šios akcijos metu.

Buvo tiesiog nepakartojama ir džiugu spektaklio metu matyti dideles šeimas, kai kurie tėvai buvo net su kūdikiais, o vaikai regis tikrai mėgavosi reginiu – kai kurie įsidrąsino prieiti arčiau orkestro, kiti net šoko, žiūrėdami spektaklį. Tikime, kad įspūdis tikrai liks ilgam, džiaugiamės, kad galėjome prisidėti“. Tad šios nuostabios iniciatyvos dėka net penkiasdešimti šeimų, o konkrečiau 220 žmonių išgirdo ir pamatė nuostabųjį baletą. „Esu labai laiminga, kad yra tokių atsakingų verslų, kurie suvokia didelės šeimos vertę ir prisideda prie šių šeimų gerovės“ – savo mintimis dalinosi Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovė, pati auginanti 6 vaikų būrį ir labai gerai žinanti, ką reiškia išeiti su visa šeima pramogauti. – „Kartais stebuklai vyksta, ir jie vyksta šviesių ir atsakingų žmonių dėka.“ – tęsė ji.

Į spektaklį atvyko gausios šeimos ne tik iš Vilniaus. Buvo šeimų, atvykusių iš Kauno, Visagino bei Širvintų. Kai kam tai buvo pirmas kartas, kuomet vaikai pamatė baletą. Šiuo metu Daugiavaikių šeimų asociacija MES jungia virš 300 šeimų iš visos Lietuvos. Asociacijai priklausančios šeimos gali dalyvauti specialiai joms teikiamais pasiūlymais bei galimybėmis, kurias suteikia atsakingi verslai.