Vis dėlto, pasak vyro, greitai paaiškėjo, kad oro sąlygos visai nesusijusios su šiuo incidentu. Taip pat ir žmonės neprikišo čia nagų. Dėl visko kalti netoli kapinių įsikūrę krankliai, linksmai pasakojo nuotraukų autorius.

„Prie šių kapinių gyvena mūsų giminaitis, kuris mums ir pranešė, kad ten dabar baisus vaizdas. Viskas buvo išvartyta, išnešiota, iškapstyta, bet jis matė, kas tai padarė, todėl suprato, kad policijos kviesti nereikia. Pasak jo, tai padarė krankliai. Mes nusprendėme į kapines nuvažiuoti šiandien ryte. Dar niekada nemačiau, kad taip būtų nuniokotos kapinės. O juk ir lapkričio 1-oji buvo neseniai, todėl iki tol viskas buvo labai gražiai sutvarkyta“, – nesulaikė juoko vyras.

20191113_100419

Olego teigimu, visko sutvarkyti vienu ypu nebuvo įmanoma, kadangi kone visos kapinės buvo suniokotos, gėlės ir žvakidės išvartytos ir netgi dirbtinės žolės dangos išluptos.

20191113_100355

„Atrodė, kad koks uraganas prasiautė. Tačiau buvome patikinti, kad tai tikrai paukščių darbas. Tie krankliai netgi budėjo ir buvo agresyviai nusiteikę žmonių atžvilgiu. Mano spėjimu, juos suviliojo blizgantys žvakidžių dangteliai. Matyt, jie juos nešė ir pakeliui pametė, nes matėme daug stiklo šukių. Paskambinome ir informavome Stakliškių seniūnę, kuri prižadėjo irgi nuvažiuoti pažiūrėti“, – toliau pasakojo jis.

Vyras dar užsiminė, kad paviešinus nuotraukas savo feisbuko paskyroje, jį labai prajuokino vienas komentaras, kad čia padirbėjo tikri gamtos sanitarai, kurie po lapkričio 1 - osios nusprendė surūšiuoti stiklą.

DELFI primena, kad jau anksčiau buvo rašyta apie šiuos vienus įdomiausių varninių paukščių. Pasak gamtininko Selemono Paltanavičiaus, krankliai nepaliauja stebinti savo sumanumu ir gebėjimais rasti sprendimus visose įmanomose ar neįmanomose situacijose. Jie paplitę didelėje šiaurinio Žemės pusrutulio dalyje, sugeba išgyventi pačiose įvairiausiose sąlygose – nuo dykumų ir kalnų iki pačių atšiauriausių Arkties vandenyno salų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)