Redakcijai parašęs Anupras iš Kauno nuogąstavo, kad iki šiol Nemuno pakrantė su senąja Zapyškio bažnyčia buvo harmoningas, unikalus gamtovaizdžio gabalėlis.

„Betoninių plokščių aikštė jį sudraskė. Ta vieta prarado unikalumą. Taip nyksta išskirtinės Lietuvos gamtovaizdžio vietos, kurių mums pavydi atvykę užsieniečiai. Kam čia ta betoninė aikštė? „Selfiui“ pasidaryti? Šalia laisvos vietos užtenka vietos įvairiems renginiams, tuo labiau, kad netoli prieplauka, mažų laivelių nuleidimo į vandenį vieta“, – teigia vyras.

Taip pat jam antrino ir DELFI skaitytoja Eglė, kuriai skaudu žiūrėti į tokį architektų darbą.

„Labai skaudu žiūrėti į taip subjaurotą kraštovaizdį, tokia graži ir unikali vieta buvo, kad ir kaip čia bus užbaigtas tas projektas, atrodys kraupiai. Jokie suoliukai ar augalai jau neišgelbės tos šlykščios betono padarytos žalos. Akivaizdu, kad reikėjo tiesiog išnaudoti Europos Sąjungos skirtus pinigus“, – piktinosi ji.

Kitas DELFI skaitytojas tikino, kad jau dabar ryškėja baisus vaizdas ir netiki, kad jis galėtų pagerėti užbaigus projektą.

„Baisus vaizdas ir, deja, nebus jis iš esmės geresnis, užbaigus projektą... Aikštės forma net renginiams nėra optimali, ten išilgai bažnyčios nebent mugės palapinėms ir kioskams tinkama... Jei taip ir buvo planuota, tai jau net ne absurdas, tai – nusikaltimas...“, – savomis akimis sunkiai galėjo patikėti vyras.

Tačiau ne visi DELFI skaitytojai buvo skeptiškai nusiteikę tokios rekonstrukcijos atžvilgiu.

„Lietuviai – bjauri, konservatyvi tauta. Palaukim, kol projektas bus visiškai užbaigtas. Daugiausia kritikuoja tie, kurie patys nieko nesugeba. Bažnyčia stovi ir stovės“, – įsitikinęs kaunietis.

Dar viena DELFI skaitytoja suabejojo, ar tai tik ne nepasirinktų projektui įgyvendinti architektų skleidžiamas viešas pavydas.

„Kyla retorinis klausimas, ar čia architektų nusiskundimai, kurių nepasirinko ir nepavyko jiems pasisavinti Europos Sąjungos lėšų, ar tiesiog didelė konkurencija tarp architektų tokioje mažoje valstybėje? 100 metų niekam nerūpėjo ta bažnyčia, ji tiesiog ten buvo kaip paminklas, todėl nutarė sujungti modernizmą su klasika ir jau infarktas kitiems.

Aš manau, kad šiuolaikiškam žmogui tai yra gražu ir stilinga. Juolab, kai padarė dviračių taką nuo Kauno senamiesčio iki pat šios Zapyškio bažnyčios, tai 20 km nuvykus norisi kažko daugiau pamatyti ar sudalyvauti renginiuose. Sveikintinas projektas!“, – tikino moteris.

Jai pritarė ir kitas DELFI skaitytojas, kuris tikino, kad skirtingi architektai vienu klausimu niekada nesutars: „Kiekvieną dieną pravažiuoju. Viskas normalu, kaip turi būti. Vienas architektėlis apsiverkė. Susigraudino vargšas dėl pievelės. Paimkite 10 architektų ir visų nuomonės bus skirtingos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)