Žinių nebežiūriu nebeatsimenu kiek laiko. Kad gyvenimas gerėja išgirstu ir taip (tik tada vis iškyla klausimas – kam?). Atsisėdau paskaityti DELFI ir... pasigailėjau. Kraujas užvirė.

Esu, nors dabar dažniau norisi sakyti buvau, Lietuvos patriotė. Myliu Lietuvą, bet jau kurį laiką visa šeima galvojame apie emigraciją. Vyras jau ieško vietos užsienyje. Kadangi vaikai nemaži, 12 ir 16 metų, jie prašo leisti Lietuvoje pabaigti mokslus. Nežinau, ar taip ilgai iškęsime gyvenimą atskirai ir pyktį, kad uždirbtus tokia kaina vyro pinigus (nemato vaikų, negyvena su mumis, investuoja į būstą, kuriame atostogauja) užsienyje, leidžiame Lietuvoje. Todėl valdžia gali šaukti, kad GYVENIMAS GERĖJA. Parazitų šutvė. Žodynas.lt paaiškina: parazit|as

1. biol. organizmas, kuris maitinasi kito organizmo medžiagomis: parazito šeimininkas.
2. prk. kas gyvena iš svetimo darbo, išnaudotojas, dykaduonis.

Manau, tokia prasmė puikiai tinka.

Taigi, apie ką aš čia. Ogi apie mūsų valdžios įstatymus, gyvenimą Lietuvoje. Nauji svarstomi įstatymai verčia rimtai suabejoti mūsų valdžios sveiko proto likučiais. Automobilių apmokestinimas, taršos mokestis. Jau kurį laiką svajoju apie automobilį hibdiruką, kad taupesnis, gamtai draugiškesnis. Spėkite, ar mano ir vyro atlyginimas leidžia tokį įpirkti? Ne, nes, o stebukle, mes turime remontuoti namus, leisti pinigus kurui, vaikų mokslams (kurie, beje, Lietuvoje nemokami), o jei dar kas suserga, ekskursijos, mokslo metai pratęsti tėvų sąskaitą (bilietai į muziejus, išvykos), vaikų dienpinigiai, batų reikia, striukę išaugo. Gerai, kad turime šalia turgelį, vadinamą „ponių laimė“ (blusturgį).

Maistas brangsta kosminiu greičiu. Gerbiama, ne, meluoju, valdžia, kur jūsų pateikti pasiūlymai, kaip kovosite su automobilių tarša susirinkę iš mūsų mokestį? Noriu konkrečių veiksmų plano: bus daroma 1..., 2..., 3... – ogi nėra, argi nekeista? Pinigus nori rinkti, o veiksmų plano nėra.

Alkoholis ir tabakas. Veryga išlaužia iš piršto geriančių Lietuvoje statistiką. Galvoju tikrai gal mes tokie girtuokliai. Susitinkame su draugais, geriame „Coca – colą“, mineralinį, šnekučiuojamės, žaidžiame žaidimus (kvadratą, tinklinį ir pan., šnekučiuojamės), šaltuoju metų laiku „Double“, stalo žaidimus, monopolį, kortomis – asilą. Galvoju, kažkas čia ne taip, juk mes latrų tauta. Važiuoju namo vakare, žiūriu vienas bėgioja, išvedu šunį – prasilenkiu su kitu. Važiuojame dviračiais – senučių kompanija su lazdomis keliauja, dar toliau kita senolių kompanija – dviratukus mina. Butelių rankose nemačiau – gerai slėpė, matyt.

Valdžia rūpinasi Lietuvos žmonėmis, vaikais, kad šie būtų blaivūs, be žalingų įpročių. Bet, mieli Lietuvos piliečiai, ar nepamanėte, jog čia užslėpta mintis – skatinti alkoholizmą. Prieš rugsėjo 1 d. (nesvarbu, kad tai sekmadienis, mūsų valdžios didžiavyriams neatėjo į galvą mintis, kad mėnesio dienos keičia savo išsidėstymą ir rugsėjo 1 d. būna sekmadienį, šeštadienį) visa žiniasklaida skalambija: „Rugsėjo pirmąją neprekiausime alkoholiu“, pratęsiu mintį: „Pasirūpinkite iš anksto, kad nepritrūktų, o jei pritrūks, nieko tokio, taksistas, koks geras dėdė pasirūpins ir perparduos“.

Bet netgi ne tai esmė. Mano vaikui 16 m., jis grįžęs iš mokyklos atsisėda pažiūrėti TV. Prisėdu ir aš vieną kartą, nes turime tokią stebuklingą TV, kurią galim atsisukti. Jis žiūri „Simpsonus“. Žiūriu ir aš. Bežiūrint man ant kaktos lipa akys: alkoholizmas, paleistuvystės, smurtas prieš vaikus, patyčios, tinginystė, vagystės, vandalizmas, nepagarbus elgesys su vyresnio amžiaus žmonėmis. Užkabino, galvoju, gal čia tokia serija pasitaikė. Žiūriu kitą kartą – ogi dar kokia nors naujiena. Ir tai rodoma 15 val per TV3. Valdžios atstovai, pažiūrėkite TV ir tada sakykite, kaip jūs rūpinatės jaunimu, švietimu ir t. t. Matome, kurioj vietoje jums švietimas ir jaunimas.

Mūsų valstybėje vyrauja stručio politika. Nematyti problemos esmės, rodyti užpakalį visiems.

Nebenoriu gyventi šitoje absurdo valstybėje. Vaikams jau dabar sakau, kad kai baigsite mokslus, važiuosite į užsienį, nes mes dar turime uždirbti vaikų mokslams pinigų. Lietuvoje su tokiu „nemokamu“ mokslu mes nepavešime.

Beje pabaigai, žodis „ministras“, lot. minister — reiškia tarnas.

Mieli Lietuvos piliečiai, ar dar ilgai leisime, kad mus kvailintų? Kada susiprasime ir pradėsime kovoti už save? Kaip savo vaikams sakysime: na, žinai, ką aš čia padarysiu, gal galėjau, bet...

Valdžią renkame mes, gana tų nesąmonių.