Teatro sesija tai viena iš Plungės kultūros centro teatro „Saula“ vykdomo projekto „Atviras teatras 24“ veiklų. Šiose interaktyviose teatrinio meno edukacinėse veiklose be teatro „Saula“ aktorių dalyvavo ir jaunimas iš Plungės, Molėtų, Šiaulių, Jurbarko, Ignalinos, Pasvalio, Mažeikių ir Radviliškio. Viso 50 jaunų, energingų žmonių siekiančių savo gyvenimą pripildyti kūrybiškumo. Projekto veiklos vyko Klaipėdos fakulteto Teatro katedros mokymo bazėje ir mokomajame teatre.

Unikalus projektas „Atviras teatras 24” tai ne tik puiki galimybė regiono švietimo įstaigų baigiamųjų klasių jaunimui artimiau susipažinti su teatro meno akademinėmis studijomis, naujausiomis teatro metodikomis, bet ir regionuose gyvenantiems jauniems žmonėms mokytis iš patyrusių, aukštos kvalifikacijos teatro pedagogikos meistrų, kartu kurti su profesionaliais aktoriais ir režisieriais. Tokiu būdu jaunimas turi puikias galimybes nuolat didinti savo kūrybiškumą, artimiau susipažinti su profesionaliojo meno kūrimu, užpildyti savo laisvalaikį profesionaliai konstruojamu meniniu ugdymu ir tapti aktyviu, gebančiu atsirinkti meno vartotoju.

Teatro sesijos metu visi dalyviai net dvejoms dienoms „pasinėrė“ į tikrą teatro meno studentišką gyvenimą: dalyvavo vaidybos, scenos judesio, scenos kalbos, ritmikos paskaitose, pokalbiuose, diskusijose, teatrinių improvizacijų ir kūrybinių darbų pristatymo vakare, bendravo su dėstytojais, katedros studentais ir žinoma šėlo tikrame studentiškame vakarėlyje. Dviejų dienų projektas baigėsi kūrybinių darbų viešu pristatymu ir refleksija fakulteto mokomajame teatre. Jaunimas, padedamas katedros dėstytojų, profesionalių teatro aktorių ir režisierių sukūrė net 9 baigiamuosius darbus, kurių metu pademonstravo projekto metu įgytas teatro meno žinias. O svarbiausia šalies jaunimas turėjo unikalią galimybę susipažinti, bendrauti, padidinti savo motyvaciją laisvalaikį pripildyti menu, kurti ir būti puikioje kūrybiškumą skatinančioje aplinkoje.

Visus metus trunkantį, tęstinį kultūrinės edukacijos – teatrinio veiksmo projektą „Atviras teatras 24“ organizuoja Plungės rajono kultūros centras, kultūros centro teatras „Saula“. Projekto partneriai LMTA KF Teatro katedra. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Plungės rajono savivaldybė.