Susirinkę jaunieji muzikantai ir saksofono muzikos mokytojai iš Plungės, Rietavo, Klaipėdos, Platelių, Kėdainių turėjo unikalią galimybę mokytis iš geriausio šios srities maestro.

Profesorius Petras Vyšniauskas vedęs muzikinės interpretacijos meistriškumo kursus Amerikoje, Izraelyje, Australijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Estijoje ir kitose pasaulio šalyse, dėsto saksofono ir interpretacijos kursą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šį kartą profesorius savo patirtimi dalinosi Plungėje. Užsiėmimų metu vyko daugybė atsivėrimų ir atradimų, profesoriaus lengvi, tarsi stebuklingi prisilietimai ir patarimai leido dalyviams tiesiog žaisti, bei kalbėtis muzikoje. Visiems galėjusiems praktiškai muzikuoti, išgirsti patarimų, pamokymų, atlikti muzikinius garso išgavimo pratimus su saksofono muzikos virtuozu, buvo didžiulė praktinė nauda ir motyvacinė paskata muzikuoti.

Profesoriaus vesta praktinė kūrybinė laboratorija yra vienas iš Plungės kultūros centro vykdomo projekto III-asis nacionalinis Petro Vyšniausko saksofonininkų konkursas-festivalis“ renginių. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Plungės rajono savivaldybė.