Socialiniuose tinkluose plintančiuose video įrašuose matyti, kad vairuotojas, vos išvažiavęs iš Klaipėdos autobusų stoties, mėgina telefonu kažkam parašyti žinutę. Toks jo veiksmas tęsiasi daugiau nei pusę minutės. Kitame įraše matyti, kad vairuotojas, šįkart jau išvažiavęs į autostradą, naršo muzikos sąrašą telefone, į abi ausis įsikišęs ausines.

„Dabar važiuojame iš Klaipėdos į Vilnių. Vairuotojas abiem ausinėm klausosi muzikos ir bendrauja per messenger. Melskitės už mus“, – rašė vaizdo įrašą paviešinusi moteris.

Ji taip pat paskelbė ir kelionės kvito nuotrauką. Matyti, kad autobusas iš Klaipėdos pirmadienį turėjo išvykti apie 19 val. 25 min.

Susisiekus su kvite nurodytu vežėju atstovais, jie tikino, kad skundas dėl šio incidento įmonės dar nepasiekė. Apie įvykį jie sužinojo iš ve.lt reporterio.

„Negalima naudotis telefonu. Jie periodiškai gauna instruktažus dėl keleivių saugaus pervežimo ir telefonų„, – aiškino įmonės transporto vadybininkas Arūnas Čepkauskas.

Žurnalisto jis paprašė atsiųsti vaizdo įrašus bei tikino, kad dėl šio incidento vairuotojui bus liepta pasiaiškinti.

„Jis gaus griežtą papeikimą arba būtų atleistas iš darbo. Anksčiau jis jau buvo gavęs nuobaudą, tai manau, kad jis bus sulig ta diena atleistas. Jis yra pasirašęs instrukcijas ir žino, kad griežtai draudžiama naudotis telefonu. Tiesa, galima minutę (naudotis telefonu, – aut. past.) su laisvų rankų įranga, bet pridėjus vieną ranką prie vairo, kita laikant telefoną – tai neleistina“, – sakė jis.