Per šią perėją eina žmonės, gyvenantys Gelvadiškių g., Turniškių g. ir Turniskių sodų g. Gerai, kai esi 16-40 metų ir gali greit perbėgti kelią nespėjus atvažiuoti mašinoms, o ką sakyti apie mažus moksleivius, apie pagyvenusius žmones? Jie tikrai neperbėgs kelio. Mašinas bent truputuką stabdė perėja, kai matydavo, kad iš autobuso išlipa žmonės, kadangi jie sustodavo pereiti. Bet jei pabandysi nors truputuką toliau pereiti, nieks nesustos. Nera perėjos – nėra priežasties sutoti.

Ši perėja buvo visą laiką, man dabar 34 – eri metai, visą savo gyvenimą ja ėjau. Kadaise, aišku, nebuvo tiek mašinų, o dabar toks srautas yra nes vilniečiai statosi ir perka namus Nemenčinės plente, o po 17 valandos kartais ir spūstys gali susidaryti.

Tikimės, kad viešas problemos sprendimas galimai pakeis šią absurdišką situaciją. Savivaldybės atsakymas į mano pranešimą buvo toks: „Sveiki, Anna. Pėsčiųjų perėja panaikinama pritarus Savivaldybės Eismo saugumo komisijai, atsižvelgusi į teisės aktų reikalavimus. Nemenčinės plente bus paliktas pėsčiųjų praėjimas, įrengti įspėjamieji kelio ženklai Nr. 128 „Pėstieji“, kurie transporto priemonių vairuotojus informuos apie pėsčiųjų praėjimą minėtoje vietoje.“


Komentuoja Eduardas Garbovskis, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo valdymo poskyrio vedėjas

Atsižvelgusi į gyventojų pastebėjimus ir pakartotinai įvertinusi eismo sąlygas Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė nenaikinti minėtos perėjos Nemenčinės plente. Artimiausiu metu planuojama užsakyti perėjos projektą, o kitąmet įrengti apšvietimą bei atnaujinti ženklinimą, kitas eismo saugumo priemones.