Permainingų Kolorado orų užgrūdinti drąsiausi lietuviai rinkosi švęsti Joninių šalia Meadow Creek rezervuaro, netoli Winter Park slidinėjimo kurorto. Nepaisant visų audrų, mes nutarėme vadovautis interneto platybėse rasta schema „Kaip patirti nuotykį“, kurioje aiškiai išdėstyta, kad jei labai išsigandai, sušalai, išalkai, sušlapai, susižeidei ar sutikai mešką ir nenumirei, bet išgyvenai, reiškia, tai buvo geras nuotykis. Išstudijavę nuotykių schemą, vaikai užmetė akį į nuo vaišių linkstančius stalus ir pareiškė, kad alkani tikrai neliks.

Šaunuoliai „kalniečiai“ (taip švelniai vadinami šiose apylinkėse gyvenantys lietuviai) iš anksto pasirūpino, kad atvykusiems šventės dalyviams netrūktų sausų malkų ir užuovėjos. Šeštadienį ryte dar kartą atvykęs po naktinės audros apžiūrėti stovyklavietės Gintas Sutkus pasakojo išvijęs tris briedžius.

Vingiuotais kalnų keliukais atvykę į vietą, pasistatę palapines ir įsikūrę stovyklavietę, visi valgė ant laužo pagamintus pietus ir grožėjosi kitoje rezervuaro pusėje stūksančiomis snieguotomis kalnų viršūnėmis bei pavasarinėmis gėlėmis, kyšančiomis iš tirpstančio šviežio sniego, ir iš čiurlenančių link rezervuaro upelių.

Vėliau vaikai buvo mokomi pinti Joninių vainikus iš ąžuolo lapų ir gėlių. Mokytoja Ieva papasakojo apie Joninių tradicijas. Ąsotis ir drobinis rankšluostis tam, kad kiekvienas į šventę ateinantis nusiplautų rankas – simboliškai apsivalytų. Gaila, kad vos spėjom padainuoti ratu sustoję aplink spragsintį laužą, ėmė snigti! Teko traukti šiltus rūbus ir storas pirštines. O kiek džiaugsmo vaikams! Jie pasipustė delniukus ir nulipdė sniego senį su pušies spyglių blakstienomis ir vainiku ant galvos, kuris tapo smagiu Joninių dalyviu.

Pradėjus temti, į vandenį nuleidome pintus vainikus su degančiomis žvakutėmis. Vaikai stebėjo, kurio vainikas nuplauks toliausiai. Joninių laužas smagiai liepsnojo, netrūko kalbų, juoko, žaidimų, ukulėlės melodijų. Nenustebtume, jei mūsų laužas būtų vienas iš aukščiausiai pasaulyje liepsnojusių Joninių laužų (3054 m virš jūros lygio).

Vietoje stebuklingos Joninių nakties rasos mums gamta nepašykštėjo dar daugiau sniego! Visą naktį snigo ir ryte pravėrę palapines pasijutome kaip Kalėdinėje pasakoje. Štai kokios smagios baltos Joninės, kurių mes niekada nepamiršime!

Dėkojame LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai už skirtą paramą šiai šventei.