Feisbuko grupėje paviešintose nuotraukose matyti, kokios žalos pridarė trečiadienio naktį siautusi stichija.

DELFI priemena, kad ketvirtadienio naktį ugniagesiai dėl Lietuvoje siautusių audringų orų buvo 11 kartų kviečiami šalinti medžių. Keturiskart gelbėtojai kviesti Švenčionių rajone, tris – Vilkaviškio rajone, du – Šiaulių rajone. Vienas iškvietimas gautas dėl ant elektros laidų nuvirtusio medžio, likę – dėl medžių ant važiuojamosios kelio dalies. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos atstovai prognozuoja, kad ketvirtadienį stiprus vėjas Lietuvoje išsilaikys.

Numatoma, jog lietaus debesys ketvirtadienį praslinks šiaurės rytinėje šalies dalyje, daug kur bus perkūnija. Temperatūra sieks 15-24 laipsnių.

Penktadienį kai kur dar truputį palis, daugiausia šiaurės rytiniuose rajonuose, vėjas bus šiaurės vakarų, 8-13 metrų per sekundę, kai kur – gūsiai iki 15-18 metrų per sekundę. Temperatūra dieną sieks 19-24 laipsnius šilumos.

Naktį dėl audros be elektros buvo apie 15 tūkst. ESO klientų

Dėl naktį siautusios audros, be elektros energijos buvo apie 15 tūkst. elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) klientų. Šiuo metu be elektros yra apie 900 klientų Švenčionių ir Lazdijų rajonuose, pranešė ESO.

Naktį daugiausia sutrikimų buvo Pakruojo, Biržų, Rokiškio, Zarasų, Alytaus ir Vilniaus rajonuose.

Naktį sustiprėjęs vėjas vartė medžius, laužė šakas, kurios virsdamos ant elektros oro linijų ir jas nutraukdamos, gyventojus palikdavo be elektros. Kai kur virstantys medžiai nutraukė ne tik elektros laidus, bet laužė elektros linijų atramas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)