Įgyvendinant DofE programą Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos jaunuolių komanda, siekianti aukso ženklelio ir daugiau nei vienerius metus vykdanti įgūdžių, sporto ir savanorystės veiklas, birželio 30 – liepos 3 dienomis vyksta į keturių parų Aukso žygį Norvegijoje.

Aukso komanda atsakingai studijavo Hardangervidda nacionalinio parko teritoriją, suplanavo žygio maršrutą. Šio žygio metu jaunuoliai įgyvendins išsikeltą tikslą sukurti filmuką apie Aukso žygį kalnuose. DofE dalyviai ne tik kops į kalnus, tobulins bendravimo komandoje įgūdžius, gamins maistą, miegos palapinėse, bet įveiks ne vieną gamtos krečiamą išdaigą: temperatūrų svyravimus, lietų, rūką, vėją... Taip pat grožėsis kalnų didingumu ir platybėmis.

Jaunuolių aukso žygį remia Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija, UAB Bauer Int direktorius Vilmantas Mičiūnas, UAB Anglų namai direktorius Anthony Bishop, UAB Schage Real Estate generalinis direktorius Kjetil Tetlie Hanssen, dalyvių tėvai.

Dėkojame, kad gerais darbais kartu auginame jaunus, atsakingus, pilietiškus Lietuvos žmones, kurie, išpildę savo svajones, padės ir kitiems jas pildyti.