Vėsų paskutinio gegužės sekmadienio rytą tikinčiuosius, besirenkančius į ankstyvąsias Šv. Mišias jau pasitiko nekasdieniškas vargonų gausmas bei profesionalūs solistų balsai. Tai – LMTA dėstytojos ir studentai: Vargonų ir klavesino katedros docentė, vargonininkė Jarūnė Barkauskaitė, Dainavimo katedros lektorė, solistė Aušra Liutkutė ir jos studentai – Rokas Volungevičius bei Jekaterina Bezumenko.

Koncerto metu skambėjo įvairių pasaulio šalių kompozitorių kūriniai – nuo XVI a. menančios italų kompozitoriaus Giulio Caccini „Ave Maria“ iki XX a. garsių kino juostų kūrinių.Ypatingas dėmesys buvo skirtas Juozui Naujaliui – mūsų tautos muzikos patriarchui, kurio 150-ąsias gimimo metines šiemet mini visa Lietuva. Šio kompozitoriaus harmonizuotos giesmės skamba lietuvių bažnyčiose visame pasaulyje, o profesionaliausių muzikantų rankomis atgimsta ir instrumentiniai kūriniai.

Docentė, vargonininkė Jarūnė Barkauskaitė atliko šio kompozitoriaus „Preliudą G-dur“, kuris savo griausmingu skambesiu virpino ne tik klausytojų jausmus, bet ir bažnyčios sienas. Klausytojai galėjo pajusti esantys pilnaverte vargonų muzikos pasaulio dalimi. Po koncerto bažnyčioje buvo švenčiamos iškilmingos šv. Mišios, kadangi vargonų muzikos koncertas sutapo su titulinių bažnyčios atlaidų švente bei Vilniaus vyskupo augziliaro Arūno Poniškaičio apsilankymu parapijoje. Todėl profesionalų giesmės bei vargonų muzika lydėjo šias iškilmes.

Dėkojame atlikėjams ir klausytojams, kurie dar kartą galėjo suprasti, jog muzika – universali žmonijos kalba, kurioje kiekvienas gali atrasti dalį savęs. Ypatingai dėkojame dailininkei Danutei Žukovskienei, kuri savo tapybos darbais nudžiugino atlikėjus. Palydėjome dar vieną pavasarį ir tikimės, kad kitais metais Valkininkų bažnyčios vargonai vėl suskambės nepaprastos klasikinės muzikos sąskambiais.