Tai tik viena iš daugybės pramogų, kurios laukia Jūsų trečiajame Paukščių festivalyje Kaišiadoryse birželio 8 dieną.

2017 metais Tomas ir Dainius metė vieną žalią (nevirtą) kiaušinį ir jiems pavyko – kiaušinis sėkmingai pagautas už 31,39 m. Kol kas šio rekordo niekas nepagerino. Kas svarbiau: taiklumas, pasitikėjimas draugu, ar sėkmė? Kokią metimo techniką rinktis? Ar reikia trenerio pagalbos norint pagerinti Kiaušinių metimo čempionato rekordą? Nieko nelaukiant metas pradėti treniruotis – mesk ir pagauk nesudaužytą.

Metimas nėra Tavo stiprioji pusė? Tuomet gali bėgti su tikrais kiaušiniais per pievas, balas ir šieno kalnelius, patirsi tikro ūkininko vargus. Gražiai apsirengti nepatariama, nes laukia dideli ir purvini išbandymai.

Sakai, nemielas kiaušinis tokiam pavidale? Tada gali ragauti ir užuosti. Vienoje vietoje susitiks tradicinio šakočio kepimo amato žinovai iš visos Lietuvos, kurie demonstruos skaniausio ir kunigaikštienės Barboros Radvilaitės mėgstamiausio deserto kepimo amatą vienu metu. Rankomis maišys tešlą, malkomis kūrenama įranga keps šakočius. Jokios elektros! Kiekvienas kepėjas unikalus ir turintis savo amato istoriją, dauguma šakočius kepa tik pagal autentiškus receptus.

Čempionato dalyvių gretose – ir barbekiu kepimo meistrai, puikiai pritaikę grilio kepimo įrangą ir prisijaukinę deserto kepimo amatą. Kadangi šakočiai vertinami remiantis istorinės gastronomijos tyrinėjimais, į vertinimo komisiją pakviesti tikri šio amato žinovai. Tai – stipriausio Lietuvoje 2018 m. Lietuvos istorinės virtuvės restorano virtuvės šefas Tomas Rimydis, istorikas, kulinarinio paveldo tyrinėtojas ir knygų autorius Antanas Astrauskas bei tautinio paveldo sertifikavimo komisijos ekspertai. Tradicijų išsaugojimas, meistriškumas, skonis ar kokybė – kas verčiausias čempiono vardo?

Labiau patinka stebėti iš šono? Draugams svarbus Tavo palaikymas! Šventėje akis galima paganyti į įvairiausio plauko gyvus paukščius, fotoparodas, iš įvairių medžiagų pagamintus paukštelius. Vakare laukia judesys su Mantu Jankavičium, „Sisters on Wire“, „Old City Band“. O gal dideliu „kiaušiniu“ norėtum pakilti į orą?