Kaunietė DELFI skundėsi, kad vos ne kasdien turi skambinti „Kauno vandenims“, jog praneštų apie nepakenčiamą padėtį. Tačiau vienintelis atsakymas, kurį išgirsta, kad vyksta darbai.

„Ir tai tęsiasi jau nuo 2018 m. vasaros, jei ne anksčiau. Su pertraukomis, bet tęsiasi. Kodėl turime mokėti už tokį vandenį, kurio negalima naudoti nei kūdikiams maudyti, o apie jo gėrimą net kalbos nėra?!“, – emocingai klausė ji.

Taip pat pasidalino informacija, jog nors pati gyvena Maironio g., tačiau skundai skrieja ne tik iš šios gatvės, bet ir iš kitų Kauno vietų. „Pilna nusiskundimų ir „Kauno vandenų“ feisbuko puslapyje.“

DELFI paprašė pakomentuoti gyventojų nuogąstavimus „Kauno vandenų“ atstovus. Jie redakciją informavo, jog vykdoma didelės apimties geriamojo vandens ir nuotekų tinklo rekonstrukcija.

„2019 m. Kauno mieste vykdomi geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektai. Darbai pradėti sulaukus Europos Sąjungos finansavimo, todėl per metus bus rekonstruota didžioji dalis vandentiekio ir nuotekų tinklų. Startavus didelės apimties magistralinių vandentiekio linijų rekonstrukcijai, atliekamas tinklų perjungimas, dėl ko pasikeičia vandens tekėjimo kryptis, todėl laikinai gali pablogėti vandens kokybė”, – nurodė „Kauno vandenų“ technikos direktorius Dainius Gudavičius.

Pasak jo, kito būdo vykdyti magistralinių vandentiekio linijų rekontrukcijai nėra. „Darbai vykdomi – Palemone, Petrašiūnuose, Aleksote, Žaliakalnyje, Vilijampolėje, Panemunėje, Šančiuose. Numatoma rekonstrukcijos ir plėtros darbų pabaiga – 2019 m. 11 mėn. Apie rekonstrukciją informacija periodiškai talpinama įvairiose žiniasklaidos priemonėse, informuojamos seniūnijos, klientams išsiųsti laiškai el. paštu, taip pat informacija talpinama ir sąskaitose.

Bendrovės „Kauno vandenys“ avarinė tarnyba gavusi tokius gyventojų pranešimus, vyksta į vietą ir plauna vandentiekio tinklus. Gyventojai, turintys pretenzijų, gali kreiptis į bendrovę, prašymai bus išnagrinėti ir pateikti atsakymai. Bendrovė atsiprašo už nepatogumus.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)