Visus dalyvius pasveikino Radvilų gimnazijos direktorius M. Puodžiukas. Klausėmės labai įdomaus Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM, pilietinio pasipriešinimo skyriaus patarėjos Lukos Sinevičienės pranešimo.

Darbo grupėse mokiniai skaitė savo parengtus pranešimus, kuriuos vertino kompetentingos komisijos: kapelionas, kun. V. Kudriašov, VAJC jaunimo referentė M. Viselgaitė, VAJC vadovė K. Trinkūnaitė, Vilniaus šv. Juozapo Seminarijos studentai D. Graževič ir L. Braukyla, Žurnalo „Bitutė“ direktorė – L. Grikinienė, leidyklos Didakta atstovė D. Šalnienė, VU istorijos fakulteto doktorantai D. Indrišonis ir A. Žirlys.

Konferencijos tikslas – analizuoti mūsų tautos paveldą, visuomenės gyvenimo įvykius, tikėjimo liudytojų gyvenimus, meno kūrinius, apmąstyti ir atskleisti bendražmogiškąsias ir krikščioniškąsias vertybes, skatinti kurti atsakingą, brandžią, pilietinę visuomenę.

Uždaryme turėjome nuostabią progą pabendrauti su režisiere Ramune Rakauskaite. Kino režisierė, prodiuserė papasakojo ne tik apie savo kūrybinius darbus, dalinosi prisiminimais su sutiktais žymiais žmonėmis. Koks svarbus žmogiškumas, sąžiningumas, kas yra tikrosios vertybės. Turėjom unikalią galimybę pamatyti ištrauką iš naujausio filmo „Kelionės namo“.

Visų dalyvių ir laureatų vardu dėkojame visiems rėmėjams ir bendradarbiams.