Džiugu, kad bandoma restauruoti, atnaujinti ir gražinti rajono vaizdą. Tarp tvarkomų objektų – Pelėdų kalnas (parkas).

Tačiau kitoje jo pusėje galime išvysti visai nebūdingą miestui vaizdą: K. Šklėrio gatvę (1933 m. Pelėdų gatvė buvo pavadinta dailininko, tapytojo, skulptoriaus, pedagogo, moderniosios lietuvių akvarelės pradininko Kajetono Šklėriaus garbei), primenančią senovės kaimuose žmonių pramintus, vežimais išvažinėtus kelius. Vargu, ar šiais laikais kaimuose rasime tokios tragiškos būklės kelių. O čia gatvė miesto centre, kuri nebuvo asfaltuota, neįtraukta į sąrašus gatvės asfaltavimui ar bent jau būklės gerinimui.

Buvo kreiptasi į Žaliakalnio seniūniją, kuri pažadėjo įtraukti K. Šklėrio gatvę į remontuojamų gatvių sąrašą. Taip pat kreiptasi į savivaldybę – Kauno miesto savivaldybės administracijos miesto tvarkymo skyriaus vedėją Aloyzą Pakalniškį. Iš kurio gautas atsakymas tiesiog suglumino – pagal Kauno miesto gatvių remonto darbų priežiūros programą Kauno mieste, K. Šklėrio gatvės remonto darbai 2019 m. nėra numatomi.

Iškyla klausimas – kokios tada turi būti būklės gatvė, kad būtų įtraukta bent į sąrašus? Gal patys valdininkai tegul užsuka pasivaikščiot po šią gatvę, ar bent jau pravažiuoti ir įvertina. Juk akivaizdžiai matosi, kad gatvė nebuvo asfaltuota, pilna duobių, po lietaus balos ir purvynai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.