Panevėžio rajono Raguvos gimnazija kiekvienais metais prisijungia prie iniciatyvos. Šiais metais sąmoningumo didinimo mėnesio „BE PATYČIŲ“ veiklos vyko šiek tiek kitaip. Be įprastų klasių valandėlių, vedamų klasių vadovų, stendų apie patyčių priežastis ir žalą jauno žmogaus emocinei – psichologinei būsenai, gimnazijoje vyko akcija. Akcijos sumanytoja, gimnazijos socialinė pedagogė, pakvietė gimnazijos bendruomenės narius paminėti patyčių problemą spalvingai. Kovo 25 – 29 dienomis „Spalvų savaitės“ akcentais tapo penkios skirtingos ir ryškios spalvos. Gimnazijos bendruomenė kviesta prisiminti, kad visi mes esame skirtingi, su savais trūkumais, netobulumais, savomis neoriginaliomis mintimis, pasisakymais. Tuo pačiu, mes galime būti vienodi, vieningi, tuomet skirtumų tarp mūsų nebėra ir priežasties patyčioms lyg ir nebelieka.

Galime pasidžiaugti, kad Panevėžio rajono Raguvos gimnazija yra šiuolaikiška ir spalvinga mokykla, o akcijos savaitės metu, ji tapo dar ryškesne. Pirmadienį, prasidėjus akcijai, mokiniai ir mokytojai nedrąsiai dėvėjo ryškius raudonus drabužius. Lyg ir patys savęs bijodami dėl nederamo ryškumo, bendruomenės nariai nenorėjo įsiamžinti nuotraukose.

Antradienį, jau šiek tiek labiau pasitikėdami savimi, vilkėjo žalios spalvos ir atspalvio apranga. Žalia spalva vyravo tiek avalynėje, viršutiniuose drabužiuose ar net plaukų segtukuose, aksesuaruose.

Trečiadienį, gimnazijoje vyravo balta spalva. Lyg susitarusi, gamta tą dieną taip pat pasidengė balta sniego danga, tad gimnazijos bendruomenės darną ir vienybę simboliškai palaikė net ir ji.

Ketvirtadienį Raguvos gimnazijos bendruomenė pasidabino mėlynai. Tiek mokinių, tiek mokytojų apranga jau buvo daug drąsesnė nei pirmomis akcijos dienomis. Visi noriai fotografavosi ir fiksavo aprangos kodą.

Paskutinę akcijos dieną, penktadienį, mokyklos mokiniai ir mokytojai spindėjo geltonos spalvos ir atspalvio drabužiais. Gal todėl, kad geltona, o gal todėl, kad penktadienis, visi spindėjo gera nuotaika, dalino vieni kitiems šypsenas ir negailėjo komplimentų.

Visą savaitę gimnazijoje buvo stebimi aktyviausiai akcijoje dalyvaujantys mokiniai ir mokytojai. Penktadienį, apžvelgus visos savaitės gimnazijos bendruomenės dalyvavimą akcijoje, buvo renkami patys aktyviausi. Jais tapo Raguvos gimnazijos 3 klasės mokiniai ir klasės vadovė Angelė Kizienė.

Taip pat neliko nepastebėti ir, aktyviau už mokinius, akcijoje dalyvavę gimnazijos mokytojai.

Baigiantis savaitės akcijai, Raguvos gimnazijoje vyravo džiugi nuotaika. Mokiniai, dalyvaudami akcijoje, reflektavo, kaip būtų gera gyventi, jei niekas nesityčiotų, vieni kitus gerbtų ir kreiptųsi tik gražiais žodžiais, o gyvenimas spindėtų ryškiomis, pasitikėjimą stiprinančiomis spalvomis.