Šiandien Plungės kultūros centras, išaugęs iš mažos parapijos salės, yra įsikūręs naujuose, 2018 metais baigtuose modernizuoti namuose ir yra šiuolaikiškas, visiškai atnaujintas ir sėkmingai pritaikytas šiandieninės bendruomenės kultūros reikmėms.

Centre ne tik modernios salės, kūrybinės auditorijos, bet sumontuota ir viena geriausių šalyje garso ir šviesos technika leidžianti Plungėje pristatyti geriausius šalies profesionaliosios kultūros koncertus, spektaklius ar šiuolaikinio meno projektus. Plungės kultūros centras tęsdamas unikalias Plungės krašto kultūros tradicijas šiandien yra viena populiariausių bendruomenės susibūrimo ir kūrybiškumo ugdymo vietų rajone. Čia dirbantys profesionalūs įvairių meninių sričių kūrėjai per metus tiek plungiškius, tiek miesto svečius pakviečia į daugiau nei 300 įvairaus pobūdžio renginių, edukacinių užsiėmimų, festivalių, projektų, susitikimų ar parodų. Kultūros centre kūrybingai veikia gerai Plungėje, Lietuvoje ir pasaulyje žinomi, daugybės tarptautinių ir respublikinių festivalių ir konkursų laureatai, net 22 meno kolektyvai, kuriuose dirbama net 41 meninėje grupėje.

Plungės kultūros centras vykdo net 12 akredituotų vaikų ir jaunimo neformalaus švietimo programų. Centre įkurtas profesionalios sudėties Simfoninis orkestras ir per 120 balerinų ugdanti klasikinio baleto studija. Per metus meno kolektyvuose, studijose, klubuose ir neformalaus švietimo programose ugdoma per tūkstantis įvairaus amžiaus Plungės rajono gyventojų. Meno kolektyvai aktyviai vykdo tarptautinį kultūrinį bendradarbiavimą ir Lietuvos kultūrines tradicijas pristatė Japonijoje, JAV, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje ir daugelyje kitų pasaulio šalių. Kultūros centre veikia tradicinio lietuviško audimo klubas, kuria per 70 rajono tautodailininkų ir suaugusiųjų dailės studija.

Plungės kultūros centras šalyje gerai žinomas ne tik nuolatine kūrybine veikla, unikalias krašto kultūrines tradicijas puoselėjančiais renginiais, ar inovatyviais, šiuolaikinėmis formomis pasižyminčiais projektais, bet ir didelės apimtis tradiciniais tarptautiniais ir respublikiniais projektais, tokiais kaip: tarptautinis pučiamųjų orkestrų festivalis, tarptautinis folkloro festivalis „Saulelė raudona“, tarptautinis teatrų festivalis-kūrybinė laboratorija „Mažoji Melpomenė“, tarptautinis liaudies šokių festivalis „Laisvės vaikai“, Nacionalinis Petro Vyšniausko saksofonininkų konkursas-festivalis, respublikinis liaudies muzikos ir šokio konkursas „Šoktinis“, Žemaitijos regiono jaunųjų menininkų sąjūdis „Stanislovas Riauba – Žemaitijos Andersenas“, Regioninė Dainų šventė, bei kitais ryškiais renginiais kuriančiais ir garantuojančiais rajono kultūrinį unikalumą ir savitumą bendrame šalies kultūriniame kontekste.

Tačiau šiandien svarbiausia, kad Plungės kultūros centras yra gyvas, tikras, kūrybiškumu šurmuliuojantis kultūros židinys, kuriame gali visi bendruomenės nariai įsilieti į kasdieninę kūrybinę veiklą, prasmingai leisti savo laisvalaikį, tenkinti kultūrinius, socialinius poreikius, visaverčiai susipažinti ir pasinerti į profesionalųjį meną, nes Plungės kultūros centre nuolat koncertuoja ryškiausi klasikinės, bei populiariosios muzikos profesionalūs kolektyvai, simfoniniai orkestrai, teatrai, bei pavieniai atlikėjai. Šiandien Plungės kultūros centras yra ne tik bendruomenės kultūros namai, bet ir „nacionalinis dramos teatras“ ar„ nacionalinė filharmonija“. Šiandien Plungės kultūros centre dera tradicinė, etninė, modernioji ir profesionalioji kultūra, bei kultūrinė edukacija.

Kovo 30 d. 15 val. Plungės kultūros centre vyks šventinis koncertas „80 metų, 80 akimirkų“ kviečiantis pasidžiaugti šiandien kuriančiais, talentingais Plungės krašto žmonėmis. Minint solidų kultūros centro jubiliejų centro darbuotojai pristato ir tris parodas: parodų salėje bus eksponuojami net 80 kūrybingų plungiškių sukurti kūriniai, I aukšto fojė parodų erdvėje foto paroda su 80 akimirkų į praeitį ir dabartį, o Audimo klube rajono audėjai pristato tradicinio lietuviško audimo atgimimo istoriją, kurią Plungėje iš užmaršties prikėlė būtent Plungės kultūros centro inicijuoti projektai.