Pasak nukentėjusios, sukčiai Lietuvos muitinės vardu „išrašė“ sąskaitą už norėtą gauti siuntinį. Moteris sumokėjo 1000 eurų. Tačiau kai ilgą laiką nieko nesulaukė, kreipėsi į Lietuvos muitinę, kur sužinojo, jog buvo apgauta.

„Į mus kreipėsi moteris, ieškodama siuntinio, už kurį „muitinei sumokėjo tūkstantį eurų“. Kai ji mums atsiuntė neva „muitinės išrašytą sąskaitą“, jai patarėme kuo greičiau kreiptis į Lietuvos policija.

Primename, kad muitinė sąskaitų už siuntinius niekam nesiunčia. Žmonės jas gauna atsiimdami siuntinius pašte (jeigu siunta siunčiama paštu), o mokėjimo sumą sužino iš pašto pranešimo.
Jei siųsdamiesi prekę naudojatės skubių siuntų tarnybų (DHL, TNT, FEDEX ir kt.) paslaugomis, mokesčiai būna apskaičiuojami importo deklaracijoje, kurią muitinės tarpininkai (arba pats asmuo) užpildo ir pateikia muitinei elektroniniu būdu.

Būkite budrūs ir nesileiskite apgaunami, o iškilus įtarimui visada skambinkite į muitinę nemokamu informavimo telefonu 8 800 900 80“, – feisbuko įspėjime nurodė Lietuvos muitinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)