Vilnietis Marius Eidukaitis aprašė situaciją Fabijoniškėse, Salomėjos Nėries g. 87, 89 ir prie aplinkinių namų. Pasak jo, ši žiema išsiskiria gausiu sniegu, tačiau nieko nėra daroma.

„Noriu pasidalinti nuotraukomis, kaip šią žiemą yra prižiūrimi Fabijoniškių mikrorajono gyvenamųjų namų kiemai (konkrečiai – S. Nėries g. 87, 89 ir aplinkinių namų). Esmė tame, kad šią žiemą, kuri kaip tik pasižymi nemažu sniego kiekiu, važiuojamoji kiemų dalis nebuvo valoma nei karto! Teritoriją ir namus prižiūri UAB „Namų priežiūros centras“ (NPC), kuri ir yra atsakinga už kiemų valymą. Pirmą kartą su šia įmone buvo susisiekta per livechat sausio 5 dieną, budinti darbuotoja patikino, kad informacija bus perduota atsakingiems asmenims, tačiau jokių veiksmų imtasi nebuvo.

Kiemas tapo neišvažiuojamas, todėl sausio 28 d. su NPC buvo susisiekta telefonu, dar kartą informavome apie situaciją, tačiau atsiliepusi darbuotoja teigė, jog ji mato, kad šiuo adresu kiemai yra valomi kasdien. Tuo pačiu informavo, kad informaciją skubiai perduos darbų vadovams, kurie turėtų imtis veiksmų. Deja, niekas nesikeičia – išvažiavimas iš kiemo įmanomas tik su kaimynų pagalba. Nuotraukos darytos sausio 29 d. Kadangi NPC gyvena alternatyvioje realybėje, kur kiemai yra kasdien valomi, o į gyventojų pranešimus nereaguojama, tikiuosi padės viešumas“, – rašė jis.

Dėl tokios padėties pasiskundė ir dar viena Vilniaus gyventoja Nijolė.

„Didysis snygis baigėsi naktį iš 2019-01-25 į 2019-01-26 (vėliau dar nukritusi viena kita snaigė nepasiteisinimas, kad nepraėjo 8 ar 12 valandų po snygio pabaigos). Eilinį kartą pridedu vaizdus (2019-01-27 pusiaudienis), kaip atrodo šaligatvis link Vaduvos 32 - 38 namų. Jau tikrai apima neviltis. O gal mes jau atsidūrėme už Vilniaus m. ribos ir reikia tvarkytis patiems? Kas gali sutramdyti VSA neveiklumą?

Savivaldybė bejėgė - klerkams „proto“ užteko tik prasidėjus žiemai pakeisti rangovą ir sugriauti buvusią šaligatvių valymo tvarką. Jau rašiau, kad tokios betvarkės žiemą Vaduvos gatvėje (ir ne tik) nebuvo per visus 28 nepriklausomybės metus. O meras ruošiasi rinkimams ir džiaugiasi džiaugiasi...“

Vilniaus miesto savivaldybės atstovė spaudai Dovilė Ibianskaitė nurodė, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį tokiais atvejais.

„S. Nėries g. 87, 89 namai pagal registrų centro duomenis turi įteisintas sklypo ribas ir priklauso juridiniam bei fiziniams asmenims. Sklypų savininkai patys turi tvarkyti ir palaikyti švarą jiems nuosavybės teise priklausančiose ar įstatymų nustatyta tvarka priskirtose teritorijose arba sudaryti atitinkamas sutartis su kitais asmenimis/įmonėmis dėl tokių darbų atlikimo. Kilus abejonėms dėl darbų kokybės sudarius sutartis, sklypų savininkai turėtų kreiptis į savo teritoriją tvarkančią įmonę.

Kaip ir kasmet, taip ir šią žiemą Vilniaus savivaldybė skiria dar daugiau dėmesio miesto šaligatvių valymo kokybei. Šiemet į pagalbą pasitelkta bepilotė skraidyklė su stebėjimo įranga, kuri labai pravertė stebint sniego valymo darbus. Vilniaus miesto savivaldybės specialistai nuolat tikrina, kaip miestą tvarkančios bendrovės laikosi sutarties įsipareigojimų, reaguoja į besikeičiančias oro sąlygas ar užtikrinamas pėsčiųjų saugumas snygio metu ir po jo, esant plikledžiui ir pan.

Norime pabrėžti, kad miesto tvarkytojai užsnigus pirmiausiai valo visuomeninio transporto stotelių šaligatvius, laiptus, šaligatvius prie gatvių ir reprezentacines Vilniaus miesto gatves bei šaligatvius, o vėliau gyvenamųjų namų kiemus, kurie priklauso bendro naudojimo teritorijai, t. y., sklypas nepriklauso juridiniam ar fiziniam asmeniui.

Vilniečiai apie nenuvalytus, slidžius šaligatvius mieste visada gali pranešti tiek seniūnijai, tiek Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus. Teritorijų tvarkymo poskyriui, tiek UAB „Grinda“ dispečerinei tarnybai tel. 1355“, – teigiama savivaldybės atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)