Iš visų jėgų padedamas Šv. Stepono g. 8 kieme viešbučio paslaugoms vykdyti, prie Šv. Stepono 6 namo nugriovė sandėliukus ir ten jau stovi dviejų aukštų viešbutis be jokio leidimo, 6 namo gyventojų sutikimo, kiekvieną dieną kala į mūsų sieną, kad net paveikslai ir veidrodis nukrito.

Vilniaus m. meras su jam pavaldžiu Ūkio transporto skyriumi nusprendė atimti ir paskutinius 50 metų Šv. Stepono 6 namo gyventojų valdomus sandėliukus, kuriuos jie gavo iš valstybės kartu su butais, juos privatizuojant – sandėliukai jau buvo nusidėvėję, neturėjo vertės. Pirkimo pardavimo sutartyje užregistruoti kaip priklausantys, taip buvo paaiškinta privatizuojant butus. Valstybės pareigūnų buvo paaiškinta, kad niekas iš jūsų neturi teisės atimti, gaila, tais laikais nebuvo galimybės įrašą užfiksuoti.

2019 m sausio 3 d. savivaldybės už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus pasamdyta įmonė „Grinda“ atvažiavo į kiemą, nupjovė nuo visų gyventojų sandėlių spynas ir be jokių perspėjimų ėmėsi teismo sprendimo mus iškeldinti. Senukai, už paskutinius pinigus nusipirkę malkas pečiams kūrenti, liks žiemą be kuro ir vietos, kur jį laikyti.

Šv. Stepono 6 namas neturi centrinio šildymo, asmuo, gyvenantis ne Šv. Stepono 8 kieme, tik vykdantis viešbučio, kavinės paslaugas, vadovauja visam paradui – visą žmonių turtą siekia išmesti ir išvežti į sąvartyną, tegul sėdi šaltuose butuose – tai niekam nerūpi. Vilniaus m. mero R. Šimašiaus įsakymas prieš rinkimus sutvarkyti, nes Šv. Stepono 8 kieme, kur pastatytas ir Šv. Stepono 6 namas, trūksta vietos viešbučio gyventojams rusams, baltarusams ir kitiems užsieniečiams prabangioms mašinoms statyti, gal ir naujam viešbučiui prie mūsų 6 namo prilipdyti.

Mūsų turtas trečią dieną stovi su nupjautomis spynomis, kaip sakoma, imkite, neškite kam ko reikia, toks valdžios nurodymas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja Tauras Varenbergas, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Būsto administravimo skyriaus Statinių naudojimo priežiūros vedėjas

Sandėliukas yra šv. Stepono g. 8, kuris nėra registruotas VĮ „Registrų centro“ Nekilnojamojo turto registre ir savininkų neturi. Naudotis šiais sandėliukais ne tik nesaugu, bet ir pavojinga gyvybei.

UAB „Senamiesčio projektams“ atlikus būklės vertinimą pastatas dar 2014 m. buvo pripažintas avariniu. Tais pačiais metais vyko teisminis civilinės bylos nagrinėjimas dėl pastato dalies nuosavybės įregistravimo. Minėtame procese Vilniaus miesto savivaldybė dalyvavo kaip atsakovė. Spalio 20 d. Vilniaus apygardos teismo sprendime konstatuota, kad bylos nagrinėjimo metu gyventojai nepateikė pastato statybos leidimo, pripažinimo tinkamu naudoti akto, pastatas nėra registruotas Nekilnojamojo turto registre. Šis pastatas buvo pripažintas savavališka statyba.

Dauguma gretimų namų butų yra seniai pasikeitę šildymo būdą ir malkų šildymui nenaudoja. Be to, gyventojai turi galimybę suderinę su NŽT įsirengti tvarkingą sandėliavimo vietą malkoms, jeigu toks poreikis yra. Vilniaus miesto savivaldybei priklausančiame bute šv. Stepono g. 6-13 gyvena bendrasavininkas ir „Vilniaus miesto būsto“ nuomininkė.

Į „Vilniaus miesto būstą“ dėl šildymo katilo įrengimo kreipėsi buto bendrasavininkas, kuriam išduotas sutikimas projekto rengimui. Vilniaus miesto savivaldybė pernai spalį nusprendė, kad „Vilniaus miesto būstui“ priklausančią buto dalį pripažinti tinkama gyventi ir netikslinga remontuoti. Nuomininkė informuota apie galimybę teikti prašymą dėl kitų patalpų suteikimo. Iki šiol įmonė nėra gavusi prašymo suteikti kitas gyvenamąsias patalpas, o nuomininkė kategoriškai atsisako persikelti į kitas patalpas.

Nepaisant to, SĮ „Vilniaus miesto būstas“ dės visas pastangas, kad perkeltų nuomininkę į tinkamas gyventi patalpas.