Išveža kartais rytais, kartais apie pietus, kartais po pietų. Tikslaus laiko nėra, todėl istorija tokia: š. m. sausio 1 d. sutapo antradienis, kuris yra šiukšlių išvežimo antradienis. Naujųjų metų diena, kada visi bent iki vidurnakčio nemiega ir daugelis švenčia, todėl sausio 1 d. yra nedarbo diena ir žmonės kitą dieną miega, ypač po Naujųjų. Todėl mūsų gatvės žmonės konteinerius išvežė ne 7-8 ryte, kaip įprasta, bet kas 11, kas 12 valandą, t. y., kada atsikėlė po Naujųjų metų sutiktuvių ir tikrai ne pirmiausiai galvodami apie šiukšlių konteinerį. Iš tikrųjų, net būdami žmonėmis mąstėme, jog ir šiukšlių vežėjai yra žmonės ir galbūt šventinę dieną nedirbs, tačiau vis tiek išvežėme konteinerius, o gal...

Sausio 1 d., antradienio vakaro konteineriai nebuvo išvežti, taip pat ir sausio 2 d., trečiadienį iki dabar, kai jums rašau. Todėl nutarėme paskambinti į „Ecoservice“ ir sužinoti situaciją. Buvo pasakyta, kad išvežė, pasitikrinkite. Paaiškinau, jog neišvežė. Tada patikrino ir pasakė, kad vairuotojas 10 val., sausio 1 d. ryte, pravažiavo ir konteinerių nerado, todėl dabar išveš šiukšles pagal grafiką už dviejų savaičių! Nors konteineriai visų pilni ir šiukšlės lipa per viršų arba sudėtos šalia. Smarkus vėjas drasko šiukšles po gatvę, tačiau buvo atsakyta su roboto intonacija, kad nieko nežinome, patys neišvežėte, išvešime pagal grafiką. Žmogiškumo ir supratingumo – 0. Sako, kad reikėjo išvežti iš vakaro, t. y. 2018.12.31, per Naujųjų metų išvakares, kai visi ėjome į gatvę sutikti Naujųjų su taure šampano ir šaudyti fejerverkus su vaikais ir išsivežti kartu konteinerius šiukšlių, kurie po 2 savaičių perpildyti, neturėjome galimybės! Ir taip mums atsako ŽMOGUS. Paaiškinu dar kartą viską, kad atsiųskite mašiną ir išvežkite šiukšles, atšauna, kad vešime pagal grafiką.

Pagrasinu, kad paskambinsiu į Klaipėdos savivaldybę, sako skambinkite! Taisyklės yra taisyklės, gyvenkite tarp šiukšlių, nes jūs, kvailiai, švenčiate šventes, o ne apie šiukšles galvojate! Taip gyvename provincialioje Klaipėdoje... Paskambinus į savivaldybę, pasišnekame, viską supranta, bet padėti nieko negali, nes sakė turime tik vieną vežėją, niekas nenori vežti už tokias kainas, taip ir gauname tokias paslaugas.

Kryžiaus kelius gali eiti. Rašau visos Biržų gatvės vardu. Noriu parodyti verslo veidą ir žmogiškumą sprendžiant problemą. Šiukšles juk kažkur turėsime dėti... O buvo galima sąmoningai pamąstant siųsti vežėją po pietų, o ne iš ryto. Juk tik tiek kartais tereikia, pamąstyti, o ne įrodinėti savo tiesą ir taisykles. Jas mes ir taip suprantame.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja Laimonas Žemaitis, „Ecoservice Klaipėda“ generalinis direktorius:

„Teikdami paslaugas Klaipėdos miesto gyventojams, siekiame, kad jos būtų maksimaliai kokybiškos ir atitiktų jų poreikius. Kartu norime atkreipti dėmesį, kad siekiant palaikyti švarią ir tvarkingą aplinką, kurioje gyvename, pastangų turime įdėti visi, kaip tai ir numato Klaipėdoje galiojančios atliekų tvarkymo taisyklės.

Mums jose numatyta prievolė atliekas vežti pagal nustatytus grafikus. Nepriklausomai nuo to, ar diena šventinė, ar ne, dirbame nuo 7 val. ryto iki 22 val. vakaro. Siekiant maksimaliai efektyviai ir kokybiškai atlikti darbus, šiame laike ir yra išdėliotas maršrutas per miestą.

Gyventojams taisyklės numato prievolę laiku išstumti atliekų konteinerius, kad galėtume juos ištuštinti. Tai padaryti jie turėtų iš vakaro arba iki 7 val. ryto. Suprantame gyventojų išsakomus komentarus ir norą šventinėmis dienomis galbūt mažiau rūpintis buities klausimais, tačiau daryti išimčių vienos gatvės ar namo gyventojams ir tam tikromis dienomis keisti grafikų bei maršrutų, deja, negalime.

Taip sutrikdytume jau nustatytą tvarką ir nukentėtų kitiems gyventojams teikiamos paslaugos kokybė.“