Taip M. Daukšos g. 5 namo gyventojams prasidėjo 2019 metai. Gyventojai puolė skambinti į ESO, kuri nustatė per dvi valandas, kad tai nėra ESO kaltė, nes iki namo elektra ateina ir tokiu atveju reikia kreiptis į avarines situacijas šalinančią įmonę UAB „Grinda“.

Paskambinųs į „Grindą“ pavyko sužinoti, kad darbuotojai jau buvo vietoje ir nieko padėti negali, nes jiems trūksta kvalifikacijos. Kvalifikacijos neturėtų trūkti, anot „Grindos“ darbuotojo, įmonei UAB „Pastatų meistrai“, bet ši įmonė sausio 1 d. nedirbo bei padarė skambučių peradresavimą įmonei UAB „Grinda“ ir ratas užsidarė, nes pastarosios darbuotojas vėl pasakojo, kad jo kvalifikacijos pakanka tik pakeisti saugiklį, o jei reikia uždėti laikiną kabelį, kad gyventojai galėtų sulaukti kvalifikuotos pagalbos, jie nemoka.

Yra daug klausimų namo gyventojams, kodėl nedirba kvalifikuotos avarinės tarnybos Vilniaus Senamiestyje, kas mokės už buitinių prietaisų gedimus ir daug kitų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius

„Grindos“ Informacijos valdymo skyrius iškvietimą dėl M. Daukšos g. namo laiptinėje įvykusio elektros sutrikimo gavo 2019-01-01 08:58. Nuvykus į vietą, gyventojai paaiškino, kad apie 4 val. pradėjo šokinėti elektros įtampa, nuo perkrovų perdegė elektros prietaisai, todėl iškviesta ESO avarinė tarnyba laikinai atjungė elektros tiekimą.

„Grinda“ avarinių situacijų likvidavimo specialistai nustatė, kad gedimas įvyko tarp įvadinio ir laiptinės skydo. Norint saugiai ir kokybiškai pašalinti tokį gedimą, reikėtų pakeisti visą kabelį – tačiau dalis kabelio yra įbetonuota, po grindiniu, o dalis – namo konstrukcijose. Tokie specialieji darbai – žemės kasimas, statybinių konstrukcijų griovimas – yra priskiriami remonto, ne avarinių situacijų likvidavimo darbams ir nėra numatyti avarijų likvidavimo ir lokalizavimo paslaugų teikimo sutartyje.

Atsižvelgiant į situaciją, operatyviai atnaujinti saugų elektros tiekimą neturėjome galimybės.