Geriausiai įvertinti DELFI komentarai buvo tie, kurie nepritarė tokiai naujovei darželiuose. „Ačiū, dabar tikrai neatsiginsime karjeristų tėvelių su sergančiais vaikais... Mūsiškis ir taip prasirgo pirmus metus eidamas gal pusę laiko namuose...“, – buvo teigiama populiariausiame registruoto DELFI diskusijos dalyvio komentare.

Taip pat DELFI skaitytojai užjautė darželio auklėtojas, kurioms galimai teks atlaikyti tėvelių priekaištus. „Užjaučiu auklėtojas – vienos ves su snargliais, kitos puls, kad jų vaiką apkrėtė“.

Vienai mamai net pritrūko žodžių dėl tokių pokyčių. „Be žodžių! Taip jau į tuos darželius tėvai veda sergančius vaikus, tai dabar išvis bus baisu. Auklėtojos su padėjėjo nespėja vaikams „pūtinėti“ nosių. Snarglys iki žemės, vaikas su ranka brūkšt, tada žaislą ima, paskui sveikas vaikas ima. Tiesiog nuostabu. Kokie bepročiai, tikriausiai neturintys mažų vaikų įstatymus keičia“, – baisėjosi ji.

Dauguma juokėsi, kad prasidės karas tarp „auklėtojų, supermamyčių ir normalių mamyčių“.

Tačiau buvo ir tokių, kuriems buvo sunku suvokti tokį negatyvų nusistatymą. „Aš nesuprantu, kodėl tiek daug žmonių galvoja, kad sloga yra liga? Jau geriau tą laiką, kurį išnaudojate rašydami komentarą, o paskui tikrindami kas ir ką į tą komentarą atsakė, skirtumėt apsišvietimui: paskaitykite medicininių straipsnių, pažiūrėkite sveikatos priežiūros laidų, galiausiai paklausinėkite savo šeimos gydytojo, o geriausia – paklauskite kelių skirtingų gydytojų nuomonių. Sloga nėra liga ir ja užkrėsti neįmanoma.

Jūs pabandykite užkrėsti mane ar mano vaiką sloga. Jeigu jūs neturite temperatūros, nekarščiuojate, neturite infekcijos, o jums tiesiog bėga nosis – aš galiu su jumis būti apsikabinusi, galiu nosimis trintis, galiu Jums ją bėgančią nulaižyti (atsiprašau už išsireiškimą, bet tik noriu pabrėžti nereikšmingumą) – man nuo to SLOGA neatsiras. Visai kitas reikalas, jei jūs karščiuojate – taip, tokiu atveju mane užkrėsite ir man pasireikš ne tik sloga, bet tikėtina ir kiti simptomai. „Nesąmonė, tik slogos nebūna, ji ir yra priežastis ir t. t.“, – sakysite jūs man. Būna.

Kokiais atvejais – aiškiai aprašyta net ir šiame straipsnyje, toli ieškoti nereikia. Pasiskaitykite, praplėsite savo žinias, sužinosite kažką naujo ir Jums naudingo. Pakeitimui pritariu. Žinoma, neramina galimas tėvelių piktnaudžiavimas, kad jie, negailėdami nei savo vaiko, nei kitų vaikų, nei auklėtojų leis tikrai sergančius vaikus – stipriai karščiuojančius, peršalusius. Gaila ir auklėtojų, kurios dabar tarp dviejų ugnių – vis dar reiks klausytis nesupratingų mamyčių, kad neva va tas vaikas su nubėgusia nosyte jų vaiką apkrėtė“, – tvirtino DELFI diskusijos dalyvė Kristina.

Dar vienas DELFI diskusijos antrino, kad „visoje Europoje taip, tik Lietuvėlėje paranojos. Virusų ir bakterijų yra visur“.

Pasidalinkite ir jūs savo nuomone ir patirtimi. Ar toks pakitimas tikrai pagerins tėvelių ir darželių gyvenimą? Išsakykite savo nuomonę el. p. pilieciai@delfi.lt arba spauskite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)