Pas tėvelius augo katė ir katinas, tačiau jie nugyvenę garbų katinišką amžių iškeliavo į Vaivorykštės šalį. Neįsivaizdavau namų be gyvūnų, man jų trūko, taigi abu su vyru pasitarėme ir Neptūną 2016 metų pavasarį paėmėme iš „Rainiuko“ prieglaudėlės. Katinukas dar buvo mažas, kelių mėnesių amžiaus, iš pradžių buvo labai baikštus, tačiau bėgant laikui tapo drąsesnis. Tačiau ir dabar mūsų baltas, pūkuotas aristokratas yra gan drovus, mėgsta paglostymus, tačiau nemėgsta būti imamas ant rankų, neretai susiranda kokią ramią vietelę ir ten pasislėpęs snūduriuoja, nemėgsta svetimų žmonių.

Su Nikiforu istorija dar įdomesnė. Feisbuke žiemą, sausio mėnesį, radau kates šeriančios moters įdėtą skelbimą, kad netoli mūsų namų Justiniškėse rasta katytė, matyti, kad naminė, meili. Radau ją nurodytoje vietoje, kur ji sėdėjo išsigandusi po vieno namo balkonu, pasiėmiau namo ir iš pradžių ėmiausi ieškoti šeimininkų – išplatinau skelbimus, taip pat nunešiau į veterinarijos gydyklą ir paprašiau paieškoti čipo, galvojau, galbūt katytės kažkas ieško ir yra labai sunerimęs dėl jos dingimo. Tačiau čipo nebuvo, į skelbimus irgi niekas neatsiliepė. Taigi katytė liko gyventi pas mus, pavadinau ją Nike.

Veterinarė pasakė, kad tai sveika, vidutinio amžiaus katytė. Tik kailiukas buvo labai susivėlęs, kai kur buvo baisios sąvėlos. Planavome nešti į gyvūnų kirpyklą, tačiau Saulius nusprendė apkirpti pats. O tada pasirodė, kad tai visai ne katytė – taip mūsų Nikė tapo Nikiforu. Jis labai prieraišus, meilus katinėlis, dažnai mėgsta ateiti ant kelių arba būti ant rankų, sekioja iš paskos, kartais net braunasi į vonią, jei ten užsidarau.

Vienas iš didesnių iššūkių, dėl kurių teko nerimauti, buvo pirmos dienos, kai Nikiforas atsirado mūsų namuose. Jis buvo drąsus, greitai apsiprato, tačiau Neptūnas jo bijojo. Iš pradžių buvo visko, taip pat ir peštynių. Tačiau po kokios savaitės jie susibendravo, o dabar yra geri žaidimų draugai, nepaisant jų skirtingų charakterių. Kol Neptūnas būdavo namuose vienas, neretai grįžę iš darbo rasdavome kokį žaisliuką ar suvenyrą, paimtą iš sekcijos ir besivoliojantį ant grindų, kaip supratome, mums nebūnant namie Neptūnas nuobodžiaudavo. O dabar to nėra, jie dažnai žaidžia kartu ir tai yra labai smagu!

Neptūnas ir Nikiforas yra mūsų šeimos nariai, dovanojantys meilę ir neleidžiantys liūdėti. Balta ir juoda, Yin ir Yang – suteikiantys namams harmoniją, jaukumą, gyvenimo džiaugsmą. Tai tikra likimo dovana!

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje.

Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.