Kitais metais Pasaulio gydytojų teniso čempionatas vyks Lietuvoje. Tikimės, kad ne tik moterys susigrąžins taurę, bet ir vyrams pavyks ją iškovoti!

1971 metais Oklahoma Sičio (JAV) kardiologas Dr. Stanley’is McCampbelas ir tuometės Amerikos medikų teniso asociacijos (angl. American Medical Tennis Association – AMTA) generalinis direktorius Bilas Drake’as nusprendė sukurti panašią, tik šį kartą visą pasaulį aprėpiančią, medikų teniso asociaciją. Jų tikslas organizuoti įprastus tarptautinius gydytojų mokslinius suvažiavimus, kurių dalyviai galėtų pasivaržyti su panašaus pajėgumo tenisą mėgstančiais medikų suvažiavimo delegatais. Tokie suvažiavimai daugeliui padėjo užmėgsti tarptautinius ryšius. Šiandien bendriją sudaro 38 šalių atstovai.

Auksą į Lietuvą pavyko parvežti Birutei Adomavičienei, kuri varžėsi iki 55 metų amžiaus grupėje.

Vienetų varžybose taip pat dalyvavo dar trys lietuvaitės. Dviem pavyko iškovoti sidabro medalius savo amžiaus grupėse.

Bronzos medalis atiteko Renatai Steponkienei, kuri su kitom tenisininkėm dėl medalių kovojo iki 50 metų grupėje. Čia Lietuvos tenisininkei teko pripažinti dviejų varžovių pranašumą.

Vyrų dvejetas taip pat gali pasidžiaugti sidabro medaliais. Emilis Subata ir Remigijus Žaliūnas iki 55 m. grupėje nusileido tik varžovams iš Vokietijos (Olaf Harder ir Joerg Klocke). Prieš tai kopiant link finalo jie įveikė varžovus iš Amerikos ir Čekijos.

Mišriuose dvejetuose dalyvavo net trys lietuvių poros. Aukščiausią rezultatą, antrą vietą, pavyko iškovoti Marinai Krickienei ir Martynui Jociui, jie finale nusileido Lenkų atstovams.

Trečios vietos atiteko kitiems lietuvių dvejetams. Tai iki 55 m. grupėje žaidusiems Birutei Adomavičienei ir Remigijui Žaliūnui ir iki 60 m. grupėje žaidusiems Birutei Miliauskienei ir Emiliui Subatai.

Nors Malta garsėja saulėtomis dienomis, šį kartą geru oru nelepino. Užklupęs lietus gerokai pakoregavo turnyro eigą, tačiau geros nuotaikos žaidėjams nesugadino.

Kitais metais Pasaulio medikų teniso čempionatas planuojamas Lietuvoje. Pasaulio medikų teniso bendrijos organizacinis komitetas, dar pernai, iš nominuotųjų kandidačių šalių išsirinko būtent Lietuvą ir nusprendė, kad 2019 m. rugpjūčio 3-9 d. kongresas ir čempionatas bus rengiamas Lietuvoje, tad kviečiame visus medicinos gydytojus- teniso mylėtojus prisijungti ir sudalyvauti turnyre. Daugiau informacijos apie turnyrą galima rasti internetiniame tinklapyje www.wmtsvilnius.com