Konkrečiu atveju tai vyksta Lazdynėlių g. nuo sankirtos su Oslo g. Tiesą sakant, pačios Lazdynėlių gatvės būklė nebuvo tragiška – daug asfalto prilopymų, bet duobių nebuvo.

Tačiau daug didesnė problema buvo ir yra šaligatvių bei kelio bortų nebuvimas, dėl ko „gudrieji“ vairuotojai, apsisukinėdami žaliose vejose tikslu apvažiuoti rytines spūstis nuolat išvažinėja kelkraštines duobes ardydami kelio dangą ir pan. Tą pačią žalą važiuojamajai daliai daro ir naujai pastatytų daugiabučių ant žalios vejos ir kelkraščių neleistinai parkuojami automobiliai. Dėl nesamų šaligatvių žmonės, įsk. vaikus, dažnai priversti eiti važiuojamąja dalimi ar žole. Apie šias problemas Vilniaus miesto savivaldybė buvo informuota ne kartą.

Ir staiga, praėjusios savaitės pabaigoje į Lazdynėlių g. atvyksta kelių remonto technika ir ima gabalais remontuoti miestui priklausančią važiuojamąją Lazdynėlių g. dalį.

Viskas būtų gal ir ne taip blogai, jei ne vienas dalykas – asfaltas kelkraščiuose klojamas ant žemės pagrindo, kur ką tik telkšojo balos, paprasčiausiai apstumdžius žemės sluoksnį.

Komentuoja Raimondas Jacunskas, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eksploatacijos skyriaus vadovas

Šiemet įvairiose sostinės seniūnijose bus sutvarkyta net 80 kilometrų gatvių, beveik 10 km iš jų žvyrkelių, sutvarkyta 350 įvažiavimų į daugiabučių namų kiemus, paklota apie 20 km naujų šaligatvių ir bus suremontuota ir 16 km susidėvėjusių. Tam skirtos rekordinės lėšos – 27 mln. eurų.

Šiuo metu sostinėje tvarkomos Parodų, Miškinių, Sausio 13-osios, Antakalnio, Oslo, Lazdynėlių, Pelesos, Džiaugsmo, Kaminkelio, Kauno Vokės, Olandų, Panerių, Sibiro, Markučių, Ramunių, Metalo ir kitos sostinės gatvės.

Prieš savaitę buvo pradėtos tvarkyti Lazdynų rajone esančios: Lietaus, Sutemų, Vakaro, Lūkesčių, Žaros, Lazdynėlių ir kitos gatvės. Beveik 900 m ilgio Lazdynėlių gatvės atkarpoje, nuo Lietaus iki Šiltnamių g., tvarkomos duobės ir atnaujinama gatvės danga. Bėgant metams gatvės kelkraščiai natūraliai užsineša smėliu, pradeda želti žolė. Tvarkant kelkraščius gatvės remonto darbus atliekanti bendrovė po smėlio sluoksniu aptiko asfalto dangą, todėl naujas asfaltas bus klojamas ne ant žemės, o ant tvirto pagrindo t. y. buvusio asfalto.

Sutvarkius šios gatvės kelkraščius, Lazdynų rajono gyventojai, galės važiuoti gerokai platesne gatve.