Situacija tokia, kad naktį suskaudo dantį, išgėriau 8 tabletes nuo skausmo, 3 rūšių vaistų. Galvojau per naktį išprotėsiu. Visa naktį nemiegojau iš skausmo, ryte nuvykau į savo polikliniką. Atėjau į registratūrą paklausė, ar su skausmu. Pasakiau, kad labai skauda. Man atsakė, kad prie kabineto teks truputį palaukti.

Sėdžiu, jau 9-ta valanda ryto. Girdėjau, kad odontologė geria kavą. Pamaniau, kad gal nieko tokio, bet netikėtai ji užrakino kabinetą. Dar prieš tai jos paklausiau, ar priims. Atsakė, kad taip. Laukiau apie valandą, kai atėjo mergina su saldainių dėže. Ji sau ramiai sėdėjo. Ir netikėtai gydytoja atrakino kabinetą, atidarė duris ir tai merginai sako: užeikite. Aš nustėrusi sėdėjau ir kelias minutes galvojau: kodėl tiek laiko pralaukusi, turiu kentėti skausmą?

Atidariau kabineto duris ir joms tiesiai šviesiai į akis pasakiau: kiek jums atnešti pinigų ar saldainių dėžių, kad priimtumėt skausmą kenčiantį žmogų? Ar taip galima?

Daktarė atsakė, kad dar reikės palaukti. Iš pykčio trenkiau durimis.

Mano būsimas vyras iškart ėjo pas poliklinikos vedėją, o aš sėdėjau ir verkiau iš skausmo. Tada vedėja pasišaukė mane, papasakojau visą situaciją, o vedėją atkirto, kad su skausmu pacientas turi laukti valandą, nes yra žmonių. Bet juk žmonių nebuvo, o gydytojos sėdėjo, gėrė kavą ir manęs nepriėmė. O kai kitas žmogus atėjo su saldainių dėže, tai ir kabinetas atsirakino! Juk žmogus joms nešė pakišą! O vedėja sako, kad čia ne pakiša.

Atleiskite, bet manau, kad tai – pakiša, juk padėka gydytojui turi būti šypsena. Trenkiau durimis ir išėjau.

Grįžau namo, išgėriau vaistų. Grįžusi atgal į polikliniką sėdėjau su sužadėtiniu prie kito kabineto, bet atsidarė to paties kabineto durys, ta pati slaugė, kurią aprėkiau. Sako: ateikite, priimsime, nes tame kabinete pietūs bus.

Žodžiu, patvarkė man tą dantį, suleido vaistų. Išėjau sau mintyse galvodama, kad kol neskųsi daktarų darbo vadovybei, tol normaliai nedirba. Esu žmogus, moku mokesčius, o čia net negali priimti su skausmu. Jokios užuojautos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.