Šio instituto Lietuvoje dėka konferencijoje dalyvavo ir savo pranešimus skaitė net trys atstovai iš Prancūzijos: ponas Jean-Michel Sainsard (Prancūzijos kultūros ministerijos Generalinės paveldo direkcijos parkų ir želdynų ekspertas), ponas Louis-Marie Nourry (želdynų ir landšafto ekspertas, Prancūzijos aukštosios architektūros mokyklos garbės profesorius, UNESCO patarėjas landšafto paveldo klausimais), ponia Jaqueline Osty (landšafto ekspertė ir Blois nacionalinės aukštosios gamtos ir landšafto mokyklos dėstytoja).

Konferencijoje savo įžvalgomis dalijosi ir taip pat pranešimus skaitė Žemaitijos nacionalinio parko direktorius Ramūnas Lydis, Palangos miesto botanikos parko direktorius Valdas Pakusas, Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos vadovas Gintaras Abaravičius, Lietuvos arboristikos centro vadovas Algis Davenis, VDA prof. architektas Algirdas Žebrauskas bei Plungės viešosios bibliotekos Informavimo, inovacijų ir mokymo centro vedėja Virginija Liutikaitė.

Neabejojame, jog ne tik Plungei, bet ir daugeliui savivaldybių labai aktualūs parkų priežiūros bei atnaujinimo klausimai, parkų teisinis reglamentavimas. Todėl tikime, kad konferencija buvo didelis reikalingos profesinės patirties šaltinis ir puiki proga padiskutuoti.