Aplinkinių žmonių klausinėjau, kieno tai šuo, bet visi tik trūkčiojo pečiais ir sakė, kad nieko nežino. Turėjau vos keletą minučių iki savo treniruotės pradžios, todėl įsodinau ją į automobilį, artimiausioje parduotuvėje nupirkau šunų maisto ir keliavome sportuoti. Visą savaitę socialiniuose tinkluose žmonės ir įvairūs prieglaudų puslapiai dalinosi rastos taksiukės nuotrauka, mieste draugai padėjo išklijuoti skelbimus, veterinarijos klinikose ieškojome čipo, bet vienintelį atsakymą iš visų girdėjau, kad tas šuo atsirado laiku ir vietoje ir mes puikiai viena kitai tinkame. Taip ir nutiko, dabar mes geriausios draugės. O į skelbimus jokio atsakymo ir negavau.

Šeštadieniukės vardą gražuolė gavo tik todėl, kad vardo rinkimo diena buvo šeštadienis, bet jokio kito mielesnio vardo ir nesugalvočiau, o ir vardadienį švenčiame kas savaitę. Krikštatėviu tapo septynerių metų draugų vaikas. Pats smagiausias Šeštadieniukės užsiėmimas – kasti duobes, ypač kurmiarausius. Antroje smagiausių užsiėmimų sąrašo vietoje, be abejonės, yra gulėjimas ant nugaros, kai kas nors glosto ilgą pilvuką.

Mūsų rastinukė yra be galo draugiška ir miela visiems, kurie jai skiria dėmesio, pašnekina, bet vaikams ji jaučia ypatingą meilę, nieko nelaukdama pati pirma prie jų keliauja. Namuose dar turime katę, jos yra puikios kolegės, kai miega, bet ne miego metu taip pat gerai sutaria. Katės istorija šiek tiek kitokia, pas ją atsikraustėme mes, nes buvęs buto nuomininkas neturėjo galimybės pasiimti jos kartu.

Visos kartu esame jau dvejus metus ir kasdien viena kita džiaugiamės vis labiau. Didžiausias džiaugsmas būna rytais, nes po kiekvienos nakties Šeštadieniukė būna labai pasiilgusi, o kai pasiilgsta, ji be sustojimo laižo veidą. Nepasakyčiau, kad tai labai didelis malonumas man, kai būni vos pramerkęs akis, bet gauni pliūpsnį meilės ir diena būna daug gražesnė.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje.

Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.