Internete radome tapytojo Lino Kaziulionio paskelbtą konkursą „Call For Walls” (Ieškomos sienos), kuriame jis kvietė organizacijas ar asmenis teikti viešosios erdvės idėjas, kuriose galima būtų nupiešti freską ant sienos. Parašėme projektą, nuisiuntėme mūsų „liūdnos” erdvės nuotrauką. Labai apsidžiaugėme žinia, kad buvo atrinkti du projektai –– laimėtojai ir vienas iš jų – mūsų! Su nekantrumu laukėme atvykstančio menininko.

Pasak Lino, Lietuvą kiekvienas kuriame asmeniškai, todėl ir jam kilo noras Lietuvos 100–mečio proga padaryti kažką gera. „Mes įpratę, kad labdaros akcijas organizuoja įvairios organizacijos, bet juk mes kiekvienas galime savo kūryba ar darbu gražinti Lietuvą asmeniškai“, – atsakė Linas, paklaustas, kodėl tai daro.

Lino tapymo procesas pritraukė daug mūsų gyvenotojų. Jiems buvo įdomu stebėti, kaip gimsta meno kūrinys: iš kontūrų ryškėja rožės, paukščio sparnai, kūnas, galva... Vėliau visa tai buvo nudažyta šiltomis spalvomis. Kai pasimatė užbaigtas piešinys, mūsų Marija pasakė: „Jūs pagyvinote mūsų aplinką. Ačiū labai“.

Stebint piešiantį dailininką, gyventojams patiems norėjosi paimti temptuką į rankas. Tai matydamas, Linas ant šalia esančios tvoros, nupiešė grafiti piešinio kontūrus. Gražu buvo žiūrėti, kaip įsijautę gyventojai rinkosi mėgiamą spalvą ir drąsiai teptuku tepė ant sienos. Vyko tikros abipusės kūrybinės dirbtuvės. Užbaigti piešiniai viliote viliojo prie jų fotografuotis. „Kai pas mus atvažiuos svečiai, čia galės fotografuotis“, – pastebėjo Gytautas.

Direktorė Vida Meškėnienė padėkojo menininkui Linui Kaziulioniui ir jį atlydėjusiai žmonai Evelinai už gerumą, padovanotą grožį ir išskirtinį dėmesį mūsų gyventojams.

Gyventojai menininko paprašė papasakoti apie save. Linas prisiminė, kad pirmą užsakymą – išdažyti picerijos langus Kaune, gavo būdamas septintoje klasėje. Kad paauglystėje buvo „tas blogietis“, kuris Kauno ir Panevėžio sienas išpaišydavo grafiti. O vėliau įstojo ir baigė tapybą Vilniaus dailės akademijoje.

Linas dabar aktyvus ir besireiškiantis įvairiuose meno ir socialinės atsakomybės projektuose. Menininkas išgarsėjo savo projektais gimtajame Kauno mieste (kaip Mona Liza XXI a. ant Kauno technologijos universiteto bendrabučio sienos, kur į gatvės freskos kūrinį integravo technologinius sprendimus), buvo pasirinktas pagrindiniu sostinės gatvės meno festivalio kūrinio autoriumi, nemažai darbų atlieka verslo ir privatiems klientams, vasarą savo kūrybą pristatė Jungtinėse Amerikos Valstojose.

Džiugu, kad mūsų gyventojai galės grožėtis profesionaliu menu, kaip ir visi.

Lino Kaziulionio puslapis www.kart7.lt