DELFI skaitytoja nurodė, kad Valakampių I paplūdimyje teko pamatyti ne tik purviną vandenį, bet ir besimėtančias padangas.

„Taip yra prižiūrimas Valakampių I paplūdimys? Vaikai maudosi prie kranto, kur vanduo padengtas vaivorykštine plėvele. Padangai irgi vieta pačiame paplūdimio centre?

Kodėl savivaldybė neprižiūri ir kam turi rūpėti besipliuškenančių vaikų sveikata? Kodėl poilsiautojai gauna informaciją apie vandens kokybę tik praėjus 3 savaitėms?“, – klausė moteris.

DELFI kreipėsi komentaro į tvarką prižiūrinčios „Grindos“ atstovus ir prašė pakomentuoti, ar tinkamai tvarkomas šis paplūdimys. Įmonės rinkodaros ir komunikacijos specialistė Dovilė Lisauskaitė teigė, kad Neries srovė prie kranto atneša visokių daiktų, o neatskingų piliečių išmestų šiukšlių ir stambiagabaričių atliekų, deja, bet randama upės pakrantėse, nuošalesnėse parkų vietose, pamiškėse, kartais srovė iškelia ir jau seniai sumestas ir paskandintas šiukšles.

„9 sostinės paplūdimius prižiūrinčios bendrovės „Grinda“ darbuotojai paplūdimio teritorijoje pastebėję „svetimkūnius“ (tiek vandenyje, tiek sausumoje), juos surenka ir utilizuoja. Paplūdimiai intensyviai kiekvieną maudynių sezono dieną valomi nuo 6 valandos ryto iki 8 valandos, taip pat po 20 valandos, kai darbą baigia gelbėtojai. Dienos metu taip pat yra palaikoma švara, renkamos šiukšlės, valomos šiukšliadėžės“, – aiškino ji.

Taip pat nurodė, kad paplūdimių maudyklų vandens mikrobiologiniai tyrimai atliekami pagal Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2007 m. gruodžio 21 d. įsakymą Nr.V-1055 „Dėl Lietuvos higienos normos HN 92:2007 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“: 1 kartą prieš maudymosi sezoną (prieš 2 savaites), o maudymosi sezono metu kas 2 savaites.

„Iš viso - 8 kartai per maudymosi sezoną, kuris trunka nuo birželio 1 iki rugsėjo 15 d. Jeigu tyrimai neatitiktų HN reikalavimų turi būti atliekami pakartotiniai tyrimai, paplūdimiuose skelbiama informacija apie laikiną vandens taršą. Pastaraisiais metais maudynių sezono metu maudyklėse taršos židinių nebuvo fiksuota, maudytis buvo leidžiama.

Paskutinį kartą liepos viduryje 9 sostinės paplūdimiuose vandens kokybę tyrusi Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija nustatė, kad maudyklių vanduo yra tinkamas maudytis. Visuose sostinės paplūdimiuose vilniečiai ir miesto svečiai gali lankytis nemokamai, o už aplinkos švarą tiek gamtoje, tiek mieste ar už jo ribų yra atsakingas kiekvienas iš mūsų“, – tvirtino atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)