Šį bendrai trijų teatrinių grupių parengtą projektą finansuoja ES programa Erasmus+. Projekto veiklas Plungėje remia Plungės rajono savivaldybė. Projekto veiklų Lietuvoje vadovai Romas Matulis ir Sigita Matulienė. Projekto tikslai – teatrinėmis priemonėmis padėti jaunam žmogui spręsti jam iškylančias problemas, skatinti veikti patiems, plėsti jaunimo tarptautinį kultūrinį bendradarbiavimą, keistis teatro metodikomis ir sukurtais darbais.

Pirmiausia projekto dalyviai atvyko į Plungę, kur susipažino su Plungės kultūros centro veikla, teatro „Saula“ kūrybiniais darbais, rengiamomis veiklomis, festivaliais, apžiūrėjo parodas bei kūrybinėms veikloms skirtas patalpas. Veliau teatro „Saula“ aktoriai svečiams iš Austrijos ir Estijos vedė ekskursijas Plungės mieste, aplankė Plungės parką, Mykolo Oginskio rūmus, laikrodinėje veikiančią biblioteką. Po pažinties su Plungės miestu visi trys teatro kolektyvai išvyko prie Baltijos jūros į Šventosios miestelį, kuriame ir vyko pagrindiniai projekto užsiėmimai.

Erasmus+ projekto Lietuvoje metu jaunieji teatrų aktoriai visi kartu kūrė, mokėsi, keitėsi įspūdžiais teatrinio meno laboratorijose, kurias vedė profesionalūs teatro aktoriai Aistė Alksnytė, Samanta Pinaitytė, Jūratė Martinaitytė, Karolis Maiskis bei muzikas Jotvilas Švirinas.

Nepaprastai reikšmingos buvo Estijos ir Austrijos teatrinio meno ir pedagogikos pristatymo laboratorijos, kuriose jaunieji aktoriai kūrė su režisiere Johanna Kopel (Estija) ir režisieriumi Gregor Rutner (Austrija). Laboratorijų metu sukurti etiudai, performansai ir kiti kūrybiniai darbai buvo pristatomi viešai, jie aptariami ir išdiskutuojami. Projekto metu dalyviai turėjo galimybę susitikti ir padiskutuoti su aktoriumi, režisieriumi, profesoriumi Valentinu Masalskiu, aplankyti Klaipėdos universiteto Menų akademijos Teatro katedrą, susitikti su šios katedros vaidybos studijų programos studentais, stebėti jų kūrybinius darbus.

Žinoma viso susitikimo Lietuvoje metu trijų šalių jaunimas daug bendravo, rengė kūrybinius vakarus, kūrė smėlio performansus, linksminosi prie jūros, keitėsi įspūdžiais ir kūrė bendrus planus tolimesnėms projekto veikloms. Laisvu laiku teatro „Saula“ svečiai aplankė Palangą, Gintaro muziejų, dalyvavo teatralizuotoje ekskursijoje Klaipėdoje.

Baigiantis prasmingam, kupinam emocijų ir teatrinės patirties prmąjam projekto dalyvių susitikimui Lietuvoje visos trys teatro grupės pristatė savo kuriamus spektaklius, kurie bus sukurti siekiant atskleisti projekto temą ir aptarė sekančių susitikimų planus. Taigi Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Saula“ dalyvių Erasmus + projekte dar laukia susitikimai Austrijoje ir Estijoje, bei daugybė patirties, naujų įgūdžių, teatrinio veiksmo ir gerų įspūdžių.